Toomas Pirn Tallinna linnavalitsuse pressiteenistusest ütles BNS-ile, et munitsipaalkorterite kasutajate üürivõla trend on kahanev. Tema sõnul hakkab üürivõlg kasvama koos kütteperioodi algusega ja kahaneb kütteperioodi lõpus.

Pirn rääkis, et võlgnikega tegeletakse aktiivselt ja pakutakse erinevaid lahendusvariante probleemi lahendamiseks. "Võlgnikud, kes ise soovivad üürivõla probleemile lahendust leida, selle ka koostöös sotsiaal- ja võlanõustajate, haldaja või linnavaraametiga leiavad."

Kui üürnik ei ole reageerinud meeldetuletusele ja on võlgu üle 90 päeva, siis saadab haldaja tähitud kirjaga üürilepingu ülesütlemisavalduse etteteatamise tähtajaga 30 päeva. Kui üürnik ei vabasta eluruumi ülesütlemisavalduses või üürilepingu tähtaja mittepikendamise teates märgitud tähtajaks, esitatakse üürnikule kahjuhüvitise arve alates vabastamise tähtajast.

Kui üürnik ei tasu kogu võlga enne üürilepingu ülesütlemise tähtaega ega vaidlusta seaduses sätestatud korras üürilepingu ülesütlemist ega vabasta eluruumi ülesütlemisavalduses märgitud tähtajaks, esitab haldaja, kellel on omaniku volitus, hiljemalt ühe kuu jooksul vaidlustamise tähtaja möödumisest avalduse Tallinna üürikomisjonile või hagi kohtusse võlgnevuse tasumise ja eluruumi tagastamise ning võlgniku eluruumist väljatõstmise nõudes.

Pärast linna üürikomisjoni või kohtu otsuse jõustumist ja juhul, kui võlgnik ei ole eluruumi vabastanud ning võlga tasunud, läheb otsus kohtutäiturile täitmiseks. Kohtutäitur nõuab vastavalt seadusele võlgnikult välja võla ja vabastab eluruumi.

Pirn lisas, et ka need võlgnikud, kelle kohtutäitur eluruumist välja tõstab, ei satu tänavale. "Neil on võimalik taotleda kohta kodutute varjupaigas või sotsiaalmajutusüksuses," lausus ta.

Tallinna linnavaraameti valitsemisel olevates elamutes on 2010. aastal väljatõstmise abil vabanenud 10 korterit.