Nagu ka eelmisel kevadel, kogutakse ettevõtetelt ja asutustelt kokku 150 kuni 5-aastast arvutit, mis pärast taastamist ja uue tarkvaraga varustamist õpilasteni toimetatakse. 2005. aastal läbiviidud projekt kujunes üliedukaks ? arvutid kingiti 160 õpilasele.

Microsofti Eesti esinduse juhi Rain Laane sõnul otsustati projektiga jätkata nii annetajate kui ka koolide ja lapsevanemate poolt tulnud suure huvi tõttu. Microsoft toetab projekti tarkvaraga (Windows 98 või 2000 ja tarkvara Works 7.0) ning korralduslike kulude katmisega.

Arvutite kaasajastamist veab IT Kolled?i Robootikaklubi, arvutite kogumise ja laialijagamise korraldab DHL.

?Uuele algusele? aitab kaasa ka UNICEF, kelle abil jõuavad taastatud arvutid just nende õppuriteni, kes arvutit enim vajavad. Arvutid jõuavad õpilasteni käesoleva aasta maikuu jooksul.

Projekti osapooled ootavad ettevõtetelt ja asutustelt kuni 5-aastased PC-tüüpi arvuteid. Samuti saab eraldi annetada töökorras ja soovitavalt suurema ekraaniga monitore. Annetussoovist saab teatada Microsofti Eesti esindusse telefonil 6679880 või saates e-kirja aadressil i-tiinav@microsoft.com.