„Pean esmalt tutvuma Arengufondi praeguste töötajate ja pooleli olevate projektidega, arutama asju meeskonnaga, et seejärel esitada nõukogule täpsem plaan, mille alusel tegutsema hakata,“ ütles Arro Delfile.

Arro ei soovi veel tuleviku plaanidest pajatada. „Räägin plaanidest meelsasti niipea, kui olen need konkretiseerida jõudnud ja nõukoguga läbi arutanud,“ sõnas mees.

Siiski kinnitas Arro, et kõige üldisemalt öeldes soovib ta, et Arengufond avaldaks tegelikku mõju Eesti majanduse arengule ja seda eelkõige ettevõtluse arendamise kaudu, kuid kuidas see toimima hakkab, mees veel öelda ei soovinud.

Juhatuse esimehe volituste tähtaeg on viis aastat. Praegune juhatuse esimees Ott Pärna on juhtinud Arengufondi alates selle käivitamisest 2007. aasta aprillikuus ning Pärna teenistusleping lõpeb selle aasta aprillis.

Varasema info kohaselt laekus Arengufondi juhatuse esimehe kohale kaheksa avaldust.

Kandidaadil pidi olema Eesti kodakondsus, kõrgharidus, organisatsiooni juhtimise kogemus, vähemalt viieaastane töökogemus finantsanalüüsi või investeerimisvaldkonnas, arusaamine Eesti riigi toimemehhanismist ja globaalsetest protsessidest, väga hea eesti ja vähemalt inglise keele, samuti avaliku esinemise ja kirjutamise oskus.

Arengufondi juhatuse esimeheks valitud Tõnis Arro on ettevõtja, kes praegu töötab konsultandina personaliotsingu firmas. Varem on ta tegelnud peamiselt professionaalsete teenuste firmade asutamise ja juhtimisega.

Talle kuulub osalus kirjastuses Hermes, ta on Jaan Krossi Sihtasutuse juhataja ja teatri N099 loomenõukogu liige, varem on ta juhtinud konsultatsioonifirmat Fontes, Eesti Filmi Sihtasutuse nõukogu ja kuulunud Tartu Ülikooli Sihtasutuse usalduskogus.