Tempokat asustamist ja kolimisplaanide tegemist on soodustanud pidev detailplaneeringute koostamine tühjalt seisnud kinnistutele, kirjutas Kiili kinnisvarabüroo blogis.

"Lisaks detailplaneeringuga kruntide müügile on aktiivne ka valmis äripindadeturg nii müügi kui üüri näol, tänu millele leiavad Rae vallas tegevust ka arendajad ja investorid," lisas ta.

Magusamad tükid on juba arendus- ja ehitusettevõtete poolt portfelli lisatud ning üürniku leidmisel alustatakse koheselt pindade väljaehitamist.

Suure huvi põhjuseks on jätkuv logistikaettevõtete väljakolimine linnast ning uute tulijate saabumine turule. Piirkond on suurepäraselt ligipääsetav igast suunast, samuti on plussiks vaid 10 kilomeetri kaugusel asuv Tallinna kesklinn.

"Aina rohkem suurettevõtteid on need logistilised eelised enda jaoks teadvustanud ning enda ladude ja tootmispindadega just sinna kolinud või selle plaani võtnud," märkis Kiili.

Näiteks on uutesse hoonetesse viimastel aastatel kolinud Maxima, Via 3L, Smarten, ABC Kliima, Estanc, Hydroscand jpt.

Samuti on piirkonnas aina populaarsust kogunud stockoffice tüüpi hooned, kus ühendatakse sektsioonide kaupa lao-, kontori- ja müügipinnad. Nõutud on ka logistikakeskused, kuhu ettevõtted koondavad oma eelnevalt laiali asunud pinnad, säästes nii halduskuludelt.