Hinnalanguse põhjuseks on suurenenud pakkumine ning senini väga kõrgel tasemel püsinud hinnad. Hinnalangust võis siiski täheldada vaid vähenõutud ning tavalistel objektide puhul. Millegi poolest erilised - arhitektuuriväärtuslik elamu, viimistlus, elamu ehitusajale iseloomulikud elemendid korteris, akendest avanevad vaated jms - korterid jätkasid hinnakasvu.

Veidi keerulisem on praegu müüa paari aasta vanuse nn euroremondiga kesklinna korterit. Paljude ostjate jaoks on see korter ikkagi remonti vajavas seisukorras.

Keskmised tehinguhinnad Tallinna kesklinna vanemates elamutes jäävad vahemikku 28 000 – 40 000 kr/m2 ning uuselamutes 35 000 – 50 000 kr/m2. Kallemaid tehinguid tehakse eksklusiivsetes uuselamutes Tornimäe kaksiktornis, Fahle majas ja Foorumi majas.

Omaette hinnaklassis on vanalinna korterid, kus hinnatase ulatub 100 000 kroonini ruutmeetrist. Viimase kvartali jooksul kasvas huvi just väga eksklusiivsete ning kvaliteetselt renoveeritud korterite vastu. Kõige kallimad korterid on vanalinnas Toompeal.

Jätkuvalt on väga kõrgelt hinnatud piirkond kesklinnas Kadriorg, viimase jälgedes ka Kassisaba. Kesklinna lähipiirkondades nagu Kassisaba, Kalamaja, Uus-Maailm ja Veerenni on väga nõutud väikesed renoveeritud umbes 20–40 ruutmeetri suurused ühe- või kahetoalised korterid, mille hinnad ulatuvad 1,5 miljoni kroonini.

Äärelinnas ja magalarajoonides hindade langust ei esinenud, keskmine vanemate korterite hinnavahemik jäi neis piirkondades 18 000 – 27 000 kr/m2.

Magalate hinnad pole langenud, kuna sealsed hinnad on Tallinnas ühed odavamad. Renoveeritud 2-toalise korteri saab magalapiirkondadesse soetada keskmiselt 1,1-1,2 miljoni krooni eest. Eelistatakse heas seisukorras kortereid, kuhu on võimalik kohe sisse kolida.

Uute korterite turg äärelinnas oli veidi rahulikum, kuna pakkumisi leidus ning inimesed soovisid hinnalangusjuttude mõjul pikemalt oma ostuotsust kaaluda. Uute äärelinna korterite hinnad jäid vahemikku 25 000 – 40 000 kr/m2. Suurarendajad hindu alla ei lasknud, eelistades pikemaid müügiperioode.

Uus Maa kinnitusel oli kinnisvaraturg teises kvartalis endiselt aktiivne: turul on nii huvilisi kui ka palju pakkumisi. Samas on turg kujunenud suhteliselt ostjatekeskseks, enamik müüjaid on nõus hinnas läbi rääkima ning kompromisse on kergem saavutada.