Võib tekkida küsimus, et miks ei korralda sajaprotsendiliselt riigi omanduses olev TS Laevad OÜ partnerite leidmiseks riigihankeid. Tallinna Sadama tütarfirma selgitas, et TS Laevad ei ole hankija riigihangete seaduse mõistes, kuna ei osuta hetkel teenuseid ega täida muid ülesandeid avalikes huvides, millel puudub äriline iseloom.

Kolm põhivaldkonda, kuhu TS Laevad partnereid valivad on laevade opereerimine, klientide teenindamine laevadel ja piletimüük. Need koosnevad veel omakorda erinevatest elementidest.

Seni on ilmselt kõige rohkem avalikkuse tähelepanu saanud toitlustuskonkurss. Eeldusel, et Novabeta poolne kohtuprotsess vilja ei kanna, siis saab laevadel toitlustajaks Arensburg OÜ ja kauplusi hakkab pidama R-Kiosk.

Samuti on teada, et uue piletimüügi- ja sadamate läbipääsusüsteemi loomise konkursi võitis ASi Nortal ja ASi Hansab ühispakkumine.

Lisaks neile kahele väga olulisele valdkonnale on TS Laevad tänaseks valinud partnerid veel kaheksal erineval alal. Tervisekontrolli eest hakkab vastutama Baltic Euromedical OÜ, vormiriided ja jalanõud tellitakse töötajatele kokku kümnelt erinevalt ettevõttelt.

Koristuspartneriks on Pindi Kinnisvarahaldus OÜ. Pesumajateenust hakkavad pakkuma Valjala Pesumaja OÜ ja Lavanderia OÜ.

Veebimaksete vahendamise eest hakkab vastutama Maksekeskus AS ja kaardimaksete eest Swedbank. IT Arenduste kvaliteedipartner on ASA Quality Services OÜ ja kõnekeskuse tarkvara tarnija IP Kõnekeskused OÜ.

Hetkel on käimas konkursid mass-lühisõnumite saatmise ja digiekraanide reklaampindadega tegeleva teenusepakkuja leidmiseks. Samuti on käimas traadita internetiühenduse pakkuja otsingud.

Tulemas on konkursid laevade meeskonnaliikmetele vajalike vahendite nagu näiteks voodiriiete ja köögitarvikute tarnimiseks. Samuti hakkatakse peatselt otsima laeva sisustuselementide nagu näiteks laste mängunurkade ja invavarustuse tarniat. Puudu on ka veel kütusepartner, õli müüja ning mootorite hooldaja.

Laevafirma kinnitusel küsitakse pakkumisi küsitakse kohalikelt teenusepakkujatelt, suurimatelt selles valdkonnas tegutsejatelt nii kohalike omavalitsuste ja ettevõtlusorganisatsioonide kui ka valdkonnaspetsialistide soovitusi arvestades.