Goldmani analüüs toetub uusimatele masinaõppe tehnoloogiatele, kus esmalt kaevandati andmeid nii tiimide kui ka individuaalsete mängijate omaduste kohta läbi 200 000 statistilise mudeli. Seejärel jooksutati miljon turniiri simulatsiooni, mille tulemusena järeldati Brasiilia võitu finaalis Saksamaa üle.

Täpsemalt ennustab Goldman, et poolfinaalis võidab Brasiilia Prantsusmaad ning Saksamaa Portugali, kes on veerandfinaalis mõnevõrra üllatuslikult Argentiina alistanud. Lisaks sellele näitab statistika, et ehkki Prantsusmaa šansid turniiri võita on veidi suuremad kui Saksamaal, langevad nad just poolfinaalis Brasiilia vastu välja. Hispaania turniir jääb ootuspärasest lühemaks, kui veerandfinaalis Prantsusmaale kaotatakse. Ka Inglismaa kukub ennustuste kohaselt veerandfinaalist Saksamaa vastu välja, mis oleks siiski lähiajalugu vaadates inglastele küllaltki positiivne tulemus. Neljandaks veerandfinaali kaotajaks prognoositakse Belgiat.

Küll aga märgivad Goldman Sachsi analüütikud, et isegi kõige uhkemat statistilist analüüsi kasutades on tulemused ebakindlad pelgalt jalgpalli ettearvamatu olemuse tõttu, kus üks terake õnne võib mängu tulemuse pea peale pöörata. Ka 2014. aastal ennustas Goldman Brasiilia võitu, ent iga jalgpallifänn mäletab toona uskumatut Saksamaa 7-1 võitu Lõuna-Ameerika jalgpallihiiu üle. Ka Goldman märgib, et just see ettearvamatus ongi jalgpalli ülemaailmse veetluse pant.