Diskussioonipaneeli kogunenud büroohoonete juhid tunnistasid üksteise järel, et nende majas pole vaba kontoripinda üldse või on seda äärmiselt napilt. Sama pilt avaneb praegu kõikjal, kus rendihinnad vastavad turu tasemele, kuid ometigi pole kraanasid kuskil näha.

"Tänaste pangatingimustega on võim härraste käes, kel pole omakapitaliga probleeme ka suuremaid projekte ellu viia," kommenteeris turuolukorda Tammsaare keskust majandava Kaamos Kinnisvara juht Priit Uustulnd. 24 000 ruutmeetrises Tammsaare keskuses on vakantsus 3% ning sedagi ühe senini tühjana seisva kaubanduspinna tõttu. Büroopindade vakantsus juba tükk aega 0%, lisas Uustulnd.

BPTAM Estonia ASi juht Indrek Hääl viskas nalja, et on valmis ehitatavad hooned teatud hinna eest kohe ära ostma, kuid ilmselt peaks siis ostuläbirääkimisi pidama mitte kinnisvaraarendaja enda, vaid arendajat finantseerinud pangaga.

Tallinna kesklinna A-klassi büroo- ja kaubanduspindade rendihind on praegu 10-11 eurot ruutmeetri kohta, millele lisanduvad kommunaalmaksud. Kui sama klassi rendipind jääb kekslinnast kaugemale, näiteks Ülemiste kanti või Tallinna Tehnikaülikooli lähistele, püüavad rentnikud kohe hinda alla kaubelda.