“Enam kui 20 aastat merenduses töötanud Mart Loigu näol liitub TS Laevade meeskonnaga vaieldamatu laevandusala tippspetsialist, kes on varasemalt olnud mitmete reisilaevanduse ja transiidialaste projektide eduka käivitamise juures,” lausus Tallinna Sadama juhatuse ning ühtlasi ka TS Laevad nõukogu esimees Marko Raid.

Loik omab magistrikraadi meretranspordis. Ta juhtis 2005. aastal Paldiski-Kapellskäri laevaliini käivitamist ning oli aastatel 2005-2008 selle operaatorfirma Baltic Scandinavian Lines juhatuse esimees.

Varasemalt on Loik töötanud mitmes meretranspordi- ja laevandusettevõttes, sealhulgas Eesti Merelaevanduse grupis ja Saaremaa Laevakompaniis.

Raidi sõnul on TS Laevade juhtkond Kaido Padari ja Mart Loigu ametisse astumisega komplekteeritud parimal teineteist täiendaval moel.

“Juhatuse esimehe, pikaaegse Eesti Posti tippjuhi Kaido Padari esmane fookus on kvaliteetse klienditeenindusega organisatsiooni ülesehitamisel,” kirjeldas Raid. “Mart Loigu vastutusalas on kõik järgmise aasta sügisest liinile tulevate uute parvlaevade tehnilise teenindusega seotud küsimused ja liinioperatsioonide ettevalmistamine.”

Kaido Padar ja Mart Loik asuvad TS Laevad OÜ juhatuses ametisse 9. detsembril.

TS Laevad OÜ on AS-i Tallinna Sadam 100% omanduses olev ettevõte, mille eesmärgiks on parvlaevaliikluse alustamine ning korraldamine Eesti suursaarte (Saaremaa, Hiiumaa) ja mandri vahel alates 1. oktoobrist 2016.

Parvlaevaliikluse käivitumisel on ettevõtte prognoositav töötajate arv sõltuvalt hooajast ligi 100 inimest ja prognoositav aastakäive kuni 30 miljonit eurot.