Selgub, et paljudes riikides, eriti neis, kus on ülekaalus kristlased või kus on kristlik ajalugu, on poed pühapäeviti suletud. Paljudes islamiriikides on poed aga reedel suletud lõunaseks palvuseks ja ramadaani ajal. Isrealis on paljud poed mõnikord suletud reede õhtul ning laupäeval sabati ajal.

Austraalias näiteks määrab iga maakond ise oma kauplemistunnid, kuid enamikes on poed lahti seitse päeva nädalas.

USAs ja Kanadas on peaaegu kõik poed avatud iga päev välja arvatud tänupühadel, jõulu esimesel pühal ehk 25. detsembril ning lihavõttete ajal. Paljud väiksemad poed on siiski kinni ka pühapäeviti. Peaaegu kõikides USA osariikides on poodide lahtioleku aeg pühapäeviti lühendatud – enamasti hommikul kella 11st kuni õhtul kella viie või seitsmeni ning ka mitmete pühade ajal on avamisajad lühendatud.

Hiinas poodide lahtioleku ajad kuidagi riiklikult reguleeritud ei ole ning enamik poode on avatud ka riigipühade ajal, erandiks vaid Hiina uue aasta tähistamine. Mõned esmatarbekaupade poed on avatud lausa 24 tundi ööpäevas seitse päeva nädalas.

Soomes võivad poed seaduse järgi olla avatud tööpäevadel kella seitsmest hommikul kuni üheksani õhtul. Laupäeviti kella seitsmest kella kuueni õhtul ning pühapäeval kella 12-18. Jõulude eelsel ajal on aga poodide pühapäevast lahtioleku aega pikendatud ja poed võivad olla avatud kella 21ni.

Kõik poed, mille pindala ületab 100 ruutmeetrit, peavad Soomes olema pühade ajal suletud. Erandiks on siinkohal volbripühad ja uusaastaöö, kui poed võivad olla lahti kella 18ni. Jaanipäeval ka jõululaupäeval võivad poed olla lahti kella 12ni.

Lahtioleku ajad ei ole Soomes piiratud poodidel, mille ruumala jääb alla 100 ruutmeetri ja niinimetatud tanklapoodides. Pühapäeviti on poed Soomes avatud alates 1994. aastast.

Saksamaal olid poodide lahtiolekuajad riigi otsustada kuni 2006. aastani, pärast seda andis riik otsustusõiguse liidumaade kätte. Näiteks Baierimaal ei tohi poed olla avatud enne kuute hommikul ning uksed tuleb sulgeda kell kaheksa õhtul.

Poed peavad olema suletud ka pühapäeviti ja riigipühade ajal ning eraldi reeglid on ka jõululaupäeva kohta. Erandid on mitmed liidumaad teinud Saksamaal pagaritele, kes võivad oma poed avada juba kell 5.30 ning võivad olla avatud ka pühapäeviti.

Kuna enamik riigipühasid on Saksamaal religioossed (protestantlikud või katoliiklikud) ning need on seega erinevates liidumaades erinevad, siis võivad poed ühel liidumaal mingi püha tõttu olla suletud, kuid samal ajal mõnes teises piirkonnas avatud.

Riiklik poodide lahtiolekuaegade reguleerimine on tekitanud Saksamaal palju vastuolusid, kuna suuremad poed eelistaksid vähem piiranguid, kuid samas ametiühingud, väiksemad poed ja kirik ei taha reegleid lõdvemaks lasta. Pühapäevased lahtiolekuajad on piiratud enamikes liidumaades.

Iirimaal poodide lahtioleku aegadele piiranguid ei ole, erandiks ei ole ka riigipühad ning pühapäevad. Paljud suuremad supermarketid on ka avatud lausa ööpäev läbi. Kaks nädalat enne jõule on tavaline, et paljud poed pikendavad oma lahtiolekuaegasid. Samas siiski paljudes Iirimaa väiksemates külades ja linnades on poed pühapäeviti ning jõululaupäeval siiski suletud.

Jaapanis on enamik poode avatud kella kümnest hommikul õhtul kella kaheksani.

Hollandis võivad poed olla lahti kella 22ni, kuid siiski panevad enamik poode tööpäevadel kell 18 uksed kinni. Mitmed suuremad supermarketid võivad on sageli kauem lahti. Pühapäevast kauplemiskeeldu Hollandis ei ole, kuid need poed, mis on pühapäeviti suletud on enamasti ka pühade ajal suletud. Jõulude ajal ja 1. jaanuaril on enamik poode suletud.

Hollandis on veel omapärane see, et paljudes linnades on nädala sees üks päev, kus poed on tavapärasest kauem lahti, enamasti neljapäeval või reedel. Holland on üks sellistest riikidest, kus sõltuvalt poe suurusest või asukohast võivad lahtiolekuajad olla väga erinevad.

Rootsis ei ole poodide lahtiolekuajad seadusega reguleeritud, erandiks on siin vaid spetsiaalsed alkoholipoed, mis panevad oma uksed kinni hiljemalt kell 20 ning on pühapäeviti suletud.

Suurbritannias on paljud poed avatud iga päev ning paljud supermarketid 24 tundi ööpäevas. Inglismaal ja Walesis on pühapäeviti supermarketid suletud. Suuremate pühade ajal on enamik poode siiski suletud.