Parimaks tootmisettevõtteks pärjati AS Bacula, mis toodab Puka vallas Aakres laias valikus moose, kontsentreeritud mahlajooke ning jäätise- ja jogurtilisandeid, teatas Valga Maavalitsus.

Konkursi teise kategooria võit läks Puka valda – tunnustuse „Parim teenindusettevõte“ pälvis Kristamus OÜ Greete Motell. Tegemist on ettevõttega, mida iseloomustab kõrge teenindustase ja mitmekülgsed teenused.

Parim uustulnuk on OÜ Toidupada, Otepää vallast. Ettevõte on tegutsenud alates 2010. aasta sügisest. Ettevõte pakub maalähedast ja lihtsat toitu, mida valmistatakse valdavalt elaval tulel – pajas, pannil või sütel.

Tunnustuse Ettevõtluse edendaja“ osaliseks sai Tiiu Voitk, kes on ettevõtjana ja ettevõtlusorganisatsioonide aktiivse liikmena andnud oma panuse Valgamaa ettevõtluse arengule.

Konkursi komisjon otsustas seekord välja anda eriauhinna parima noorte algatuse eest - auhinna saajaks oli MTÜ VeniVidiVici, mis on 2011. aastal Otepää Gümnaasiumi noorte poolt ENTRUM programmi raames käivitatud Eesti-sisese õpilasvahetuse projekt.

Konkurss „Valgamaa ettevõtluse auhind“ viidi läbi kuuendat korda ning selle korraldajateks on Valga Maavalitsus, SA Valgamaa Arenguagentuur, MTÜ Valgamaa Omavalitsuste Liit ja MTÜ Valgamaa Partnerluskogu.

Konkursile esitati ühtekokku 17 nominenti, kes kõik olid toimuvale tunnustusüritusele palutud.