Tabelisse sisenes suurelt 32. kohale pankrotis Kingoil OÜ. Ülle Kalevile kuuluv, kuid Äripäeva hinnangul tegelikult eelnevalt Jürgen Järviku kontrollitava, ettevõtte maksuvõlg oli oktoobri lõpu seisuga 799 056 eurot, selgub maksuameti andmetest.

Suur uus tulija on ka Arvo Klaasile kuuluv pankrotis Revalhaus Kinnisvara OÜ 692 499 eurose maksuvõlaga. Samuti sisenes tabelisse suurelt Tõnu Martinile kuuluv Rinolle OÜ 610 797 euro suuruse maksuvõlaga.

Kokku lisandus saja suurima maksuvõlglase hulka 19 uut võlglast. Lisaks eelnimetatutele, teiste hulgas ka SVŠ Veod, Iloprint, Ehitusfirma Celander, Ühendatud Võlanõuded ja Siberi Ekspress.

Suurim maksuvõla suurendaja oli eelnnevalt Raivo Paalale kuulunud pankrotis Õigusvastaselt Represseeritute Kaitse Büroo OÜ, endise nimega Gillian OÜ, mille maksuvõlg kasvas kuuga 1,5 miljoni võrra 3 miljoni euroni.

Suurt kasvu võis tähendada ka Oliver Kruuda juhitud pankrotis Luterma AS-il ja eelnevalt Aleksandr Popkovi juhitud Naprosaks OÜ-l, mis kasvatasid maksuvõlga vastavalt 1,5 miljonit ja 1,2 miljonit, jõudes lõpuks vastavalt 4,4 ja 1,9 miljoni euroni.

Võimsalt kasvatasid maksuvõlga veel pankrotis Bindess & Ko, Transoil Service, Kommest Auto, Toitlustusteenused, Akropol Kinnisvaraarendus ja Kivivill.

Suurimate maksuvõlglaste hulgast lahkusid äriregistrist kustutamise tõttu Bienvenue 1,4 miljoni eurose maksuvõlaga, Helaronde 696 691 eurose võlaga ja Fuelpro 638 278 eurose maksuvõlaga. Lisaks tasusid oma maksuvõla täielikult nii PRIA kui ka AS Salvete, vastavalt summas 586 308 ja 478 343 eurot.

Tabelis jätkuvalt kõva tulemust näitavate maksuvõlglaste hulgas vähendas enim maksuvõlga likvideerimisel olev Letofin Trading OÜ, 1,7 miljoni euro võrra.

Summaarselt oli saja suurima maksuvõlglase võlg oktoobri lõpu seisuga 86,8 miljonit eurot, kasvades kuuga 14,1 miljoni euro võrra.