Eesti Energia juures hindasid tööotsijad enim seda, et töötajad on hästi tasustatud (36,1 protsenti) ning ettevõttes on piisavalt väljakutseid ja võimalusi karjääri teha (35,6 protsenti).

„Lisaks on hea näha, et Eesti suurima tööandjana suudetakse töötajaid ka piisavalt tunnustada, kuna just töötajate tunnustamist pidasid 12,8 protsenti vastajad üheks Eesti Energia tugevuseks,“ kommenteeris uuringut CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt.

Lisaks Eesti Energiale hinnati esikolmikusse eelmise aasta võitja Skype Technologies OÜ ning möödunud aastal esimest korda ihaldusväärseimate tööandjate tabelisse ilmunud ning seega hinnatud tööandjate seas uskumatult kiires tõusujoones liikuv TransferWise.

Uuring näitas, et noored peavad oma järgmise töökoha valikul võimalusi erialaseks arenguks (34,4 protsenti) tähtsamaks kui palganumbrit (28,1 protsenti).

"Eesti Energias töötavad inimesed armastavad oma tööd ja teevad seda südamega. Usun, et saladus ei peitu vaid konkurentsivõimelistes palkades. Eesti Energias tunnevad inimesed, et nad teevad tähenduslikku tööd, arenevad ja saavad selle eest ka väärilist tunnustust, olgu selleks siis tulemustasud, tublimatele töötajatele jagatavad tiitlid või ka lihtsalt kiitus juhtidelt, mille väärtust ei tasu alahinnata,“ sõnas Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter.

Skype Eesti tegevjuhi Andrus Järgi sõnul on aga Skype ettevõte, mille kaudu Eestit maailmas tuntakse.

„Meile tähendab see suurt vastutust ja loorberitele ei ole plaan puhkama jääda. Oleme aastate jooksul ettevõttena paljudest muutustest läbi käinud, start-upist on saanud küps ettevõte. Skype’i kultuuris on läbi erinevate aegade inimesed kõige tähtsamad. Pöörame tähelepanu kõigele, mis inimeste rahulolu võib mõjutada: töötingimused ja õhkkond, töö- ning eraelu tasakaal, inimestele arenguvõimaluse tagamine, mis kõige tähtsam – huvitav töö. Oluline on, et aitame inimestel silmad säravad hoida.“

Eesti 20 kõige ihaldusväärsemat tööandjat, sulgudes koht eelmisel aastal:

1. (2.) Eesti Energia AS
2. (1.) Skype Technologies OÜ
3. (20.) Transferwise Ltd Eesti filiaal
4. (3.) Elion (AS Eesti Telekom)
5. (4.) Swedbank AS
6. (5.) EMT (AS Eesti Telekom)
7. (6.) ABB AS
8. (7.) Playtech Estonia OÜ
9. (9.) Microsoft Estonia OÜ
10. (12.) AS SEB Pank
11. (15.) Eesti Rahvusringhääling (ERR)
12. (-) Tartu Ülikool
13. (11.) AS Kalev
14. (10.) Nortal AS
15. (-) Ericsson Eesti AS
16. (13.) Kaubamaja AS
17. (8.) AS LHV Pank
18. (-) Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK)
19. (-) AS Tallinna Lennujaam
20. (-) AS Baltika