"Tänavuste finalistide näitel võib öelda, et edukad on need Eesti ettevõtjad, kes on õigeaegselt näinud võimalusi ja teinud sobivaid otsuseid, langemata kriisiaastatel liigsesse pessimismi ning vältides kiire majanduskasvuga kaasnevat eufooriat," sõnas Ernst & Young Balticu juhatuse liige ja partner Ranno Tingas.

„Innovatsiooni on märgata nii tootmisprotsessides kui ka ärimudelites ja selgelt on tõusnud esile ettevõtjate kasvav panus tööhõivesse.“

Žürii tõstis selle aasta finalistide puhul esile, et kõik nad on maailmas silma paistnud eelkõige oma innovaatiliste ideedega, kuid ka ekspordivõimekusega, mis kohaliku turu väiksuse tõttu on oluline näitaja.

„Tänapäeva ettevõtja ei piirdu enam üksnes tugevate majandusnäitajatega, vaid tähelepanu pööratakse ka sotsiaalsetele probleemidele ühiskonnas. Sotsiaalne vastutus ja ärikultuuri kõrge eetilisus on muutunud iga aastaga järjest olulisemaks lisaväärtuseks ettevõtluses, mida žürii ka kõrgelt hindab,“ selgitas Ranno Tingas

Tingase sõnul on positiivseks näiteks seegi, et Eesti ärikliima on soosinud ka sünnilt ja rahvuselt mitte-eestlasi asutama siin oma ettevõtteid ja mõnigi neist on saavutanud piisavat edu, et välja teenida Eesti Aasta Ettevõtja finalistikoht.

Tänavusele konkursile kutsuti osalema ligi 1000 ettevõtjat. Nende hulgast valiti esmalt välja 14 kandidaati, kellega viidi läbi põhjalikud kahetunnised intervjuud ning analüüsiti ettevõtete viimase kolme aasta majandustulemusi, mille tulemusel selgusid viis lõplikku finalisti.

Tiitlivõitja kuulutab 7. novembril Swissôtel Tallinna banketisaalis välja president Toomas Hendrik Ilves.

Konkrusi žüriisse kuuluvad: Aavo Kokk (Catella Corporate Finance OÜ), Ants Laos (Viru Keemia Grupp AS), Hans H. Luik (Eesti Ekspress), Heldur Meerits (Audentes AS), Marika Priske (Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium), Meelis Atonen (Tavid AS) ja Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS, Eesti Aasta Ettevõtja 2012).

Aasta Ettevõtja ehk Entrepreneur Of The Year tiitlivõistlus on maailmas üks prestiižsemaid ettevõtjatele suunatud konkursse ning selle tiitliga pärjatakse ettevõtjaid kokku 60 riigis.

Iga riigi võitja suundub järgmise aasta juunis Monacosse, et võistelda World Entrepreneur Of The Year tiitlile.

Varasemalt on Eesti Aasta Ettevõtja tiitli pälvinud Jaan Puusaag (Krimelte OÜ), Indrek Sepp (Pristis AS), Peter Hunt (Wendre AS), Taavi Kotka ja Priit Alamäe (Nortal AS) ning Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS).