"AS Swedbank on olnud maineliidrite tipus juba kuuendat aastat , 2008. aastal veel Hansapanga nime all" ütles TNS Emori ärisuunajuht Aivar Voog.

Suurettevõtted pandi ritta kahe näitaja alusel – üldine hoiak ja tugevusindeksi ühendindeks. Voog selgitas, et uuringu eesmärgiks on reastada erinevate valdkondade suurettevõtted üldise mainekuse alusel ja tegemist ei ole brändide edetabeli koostamisega.

Üheksa kõige mainekamat suurettevõtet aastal 2013 on järgmised:

TOP 9 ettevõtet Koht maineindeksi edetabelis

    2013                   2012
 Swedbank AS                       1                       1
Rakvere Lihakombinaat AS     2                       4
EMT AS                                3                     2-3
Saku Õlletehas AS                4                    17
Tallegg AS                           5                     5
Tallinna Sadam AS                 6                   2-3
Statoil Fuel & Retail Eest AS          7                   14
SEB Pank AS                         8                    6
A. Le Coq AS                         9                    8

EMT ja Rakvere LK on esiviisikus olnud juba üle seitsme aasta. TOP 9-s on sees eelmise perioodiga võrreldes AS Saku Õlletehas ja AS Statoil Fuel & Retail Eesti.

"Vaadates valdkondade keskmisi tulemusi, on näha, et keskmine maineindeks on 2013. aastal kõrgeim taas toiduainetööstusel, järgnevad kaubandus-, finants- ja sidesektor ning madalam indeks on energeetika-, tööstus-, transpordi- ja ehitussektoris," kommenteeris Aivar Voog tulemusi.

Nii toiduainetööstuse kui ka kaubandussektori valdkonna keskmised on aastases võrdluses tõusnud. Finants- ja sidesektor ning energeetika-, tööstus-, transpordi- ja ehitussektoris on valdkonna keskmised jäänud aastases võrdluses stabiilseks.

Uuringus osales 2013. aasta aprillis–mais 988 Eesti elanikku vanuses 15–74 aastat. Uuringusse lülitati eelmise aasta uuringu põhjal tuntumad ettevõtted Äripäeva Käibe TOP 500 esimese saja ettevõtte hulgast, kokku 83 suurettevõtet.

Anna teada, kas oled edetabeliga päri!