Sel aastal antakse auhinnad välja viies kategoorias. Parima tiitli pärast võistlevad järgmised ettevõtted:

Uuendaja 2013: Mootor Grupp AS, Decoreter OÜ, Estanc AS;

Välisinvestor 2013: Kühne + Nagel AS, ABB AS, PKC Eesti AS;

Kasvuettevõte 2013: Spratfil AS, Kliinik32 OÜ, Rake AS;

Piirkonna ettevõte 2013: Aqva Hotels OÜ, Karja Pagariäri, Fellini Kohvik OÜ;

Eksportöör 2013: Tartu Mill AS, Pelltech OÜ, Joik OÜ.

„Selle konkursiga avaldab EAS riigi tunnustust ettevõtetele, mis on majandusele enim kasu toonud. Mul on hea meel, et see nimekiri nii soliidne sai – just need ettevõtted on oluline osa meie majanduse mootorist,“ ütles EASi juhatuse esimees Taavi Laur.

„Mitmed ettevõtted kandideerivad auhinnale juba mitmendat aastat järjest, mis kinnitab, et neil läheb stabiilselt väga hästi,“ lisas Laur.

Konkurss „Ettevõtluse auhind“ on kõrgeim riigipoolne tunnustus ettevõtjatele ja ettevõtlikkusele ning samas ka pikima ajalooga ettevõtluskonkurss Eestis, millega selgitatakse välja enim kasu toonud ettevõtted viies riigi jaoks kõige olulisemas valdkonnas.

Iga kategooria võitjad ja konkursi üldvõitja selgitab välja žürii, kuhu tänavu kuuluvad Eesti Panga president Ardo Hansson, välisminister Urmas Paet, TTÜ rektor Andres Keevallik, TÜ rektor Volli Kalm, EASi nõukogu esimees Cinzia Siig, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ning „Ettevõtluse auhind 2012“ konkursi võitja PKC Eesti AS.

Lisaks EASi väljaantavale „Ettevõtluse auhinnale“ annavad iga-aastased Eesti ettevõtete konkurentsivõime auhinnad samal galal üle ka Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ning Eesti Tööandjate Keskliit.

Viie kategooria võitjad ning üldvõitja selguvad 8. oktoobril traditsiooniliselt Estonia kontserdisaalis toimuval „Ettevõtluse auhinna“ galal. Sündmusest teeb ülekande ka ETV.

13. korda toimuvat konkurssi rahastab EAS Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.