Aasta esimene üheksa kuuga on enim kasvanud Eesti meediaski viimasel ajal figureerinud Elon R Muski vara. Pärast PayPal'i müüki pani ta teenitud miljonitega aluse kolmele start-up'ile. Esiteks Tesla Motors, mis toodab maailma esimest elektrilist sportautot. Teine ettevõte on SpaceX, NASAga seotud raketindus-ettevõte. Kolmas start-up on SolarCity, riigi suurim päikesepaneelide paigaldaja. 2010. aastaga võrreldes on Tesla aktsiad tõusnud 600%. Eesti meedias on kajastatud Muski Hyperloop'i ideed, transpordiviisi, millega saaks ülikiirelt reisida punktist A punkti B. Varanduse kasv aasta alguse seisuga 238,8%, ulatudes 8,1 miljardi dollarini. Ta on rikkuselt maailma 153 inimene.Sellise tempoga jätkates on ta aga peagi esisajas - 100. kohal asuva mehe varandus on Bloombergi andmetel 10,8 miljardit dollarit.

Teised suuremad tõusjad

Liu Yonghao - tõus aasta alguse seisuga 132,6%. Varandus kokku 6,5 miljardit dollarit, andes talle Bloombergi tagelis 193. koha. Liu on New Hope Groupi direktor. See on kontsern, mis tegeleb nii toidu, loomatoidu, kinnisvara kui muudel turgudel.

Wi Jian Jun - Üheksa kuu tõus 106%, vara väärtus 8,3 miljardit. Ta on rikkuselt maailma 148 inimene. Great Wall Motori direktor, firma, mis on Hiina suurim sporlike tarbesõidukite ning pickup'ide tootja. Ettevõtte eesmärk on saada 2017. aastaks maailma suurimaks oma ala autotootjaks.

Mark Zuckerberg - tõus 79,7%, varanduse väärtus 22 miljardit dollarit, koht Bloombergi miljardäride tabelis - 27. See mees ei vaja tutvustamist, ta on Facebooki üks loojatest ja juhtfiguuridest.

Che Woo Lui - tõus 71,6%, varanduse väärtus 20,5 miljardit dollarit, koht edetabelis - 35. Hong-Kongis asuva kontserni K Wah Group omanik, mis omab aktsiaid nii kasiinondusega kui ka kinnisvaraarendusega tegelevates ettevõtetes. Mehel on aktsiad ka ettevõttes Stanford Hotels.

Suuremate tõusjate seas on Aasiast pärit miljardaride arv muljetavaldav.