Kõrgelt hindasid vastajad kindlustunnet, mida stabiilses organisatsioonis töötamine pakub, organisatsiooni head mainet ning seda, kui tööandja on oma valdkonna liider.

 

Eesti keelt kõnelevate inimeste eelistuste top 3 kuulusid Eesti Energia, Elion ja Skype, vene keelt kõnelevate inimestel aga Eesti Energia, Swedbank ja Merko Ehitus.

 

„Võiks öelda, et isegi ootuspäraselt olid hinnatuimate tööandjate tabeli tipus suured organisatsioonid. Eesti Energia võitis ka sel aastal ülekaalukalt esikoha ja oli eelistatuim tööandja nii eesti- kui vene keelt kõnelevate inimeste seas,“ kommenteeris tulemusi CV-Online’i turundusjuht Heikko Gross. 

TOP 20


1. Eesti Energia
2. Swedbank
3. Elion
4. Skype
5. Tallink
6. SEB
7. Ericsson
8. ABB
9. EMT
10. Helmes
11. Merko Ehitus
12. LHV
13. Selver
14. Webmedia Group
15. VKG (Viru Keemia Grupp)
16. Statoil
17. Elisa
18. Nordea Pank
19. EAS (Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus)
20. Estonian Air

Põhjustena, miks soovitakse enim Eesti Energias töötada, toodi kõige tihedamini välja:

· tegemist on oma valdkonna liidriga
· meeldib, et on tegemist suure ettevõttega
· huvitav töö/valdkond
· atraktiivne töötasu
· head karjäärivõimalused

„Ehk olulisemgi kui antud organisatsioonide nimistu on tegelikult see, et saime teada, mida töötajad tööandjate valikul enim väärtustavad – eeskätt juba eelpool mainitud tööandja poolt pakutav kindlustunne, hea maine ja liidriks olemine. Lisaks nendele peetakse väga oluliseks veel häid karjäärivõimalusi ning seda, et töö oleks huvitav,“ tõi Gross välja.

Küsitlusest selgus, et huvitavat tööd või valdkonda väärtustavad eesti keelt kõnelevad vastajad märksa enam ning vene keelt kõnelevatele inimestele on atraktiivne töötasu olulisem argument. Erinevusi eelistustes märkasime ka vaadeldes alla 30-aastaseid, kelle jaoks on olulisimad huvitav töö või valdkond ning karjäärvõimalused, üle 30-aastastel aga atraktiivne töötasu ja paindlik graafik.

Küsitlus on läbi viidud veebruari lõpust kuni märtsi alguseni ning sellele vastas üle 2500 inimese üle Eesti.