Elektriraudtee ja Eesti Raudtee koostöö tulemusel lepiti kokku elektrirongide uutes, senisest kiiremates ühendusaegades.

Elektriraudtee müügi- ja turundusjuht Norbert Kaareste ütles, et uusi sõiduaegu on kaua oodatud. "Alates 27. oktoobrist kehtima hakkav sõiduplaan on kahe raudtee-ettevõtte aastaid tehtud arendustööde esimene töövili," märkis Kaareste, rõhutades, et sõiduaegade vähenemine on toimunud nii tänu Eesti Raudtee läbiviidavatele renoveerimistöödele kui ka uutele Stadler FLIRT rongidele.

Uued sõiduajad:

· Aegviidu - 50 minutit (6-8 minutit kiirem)

Aegviidu ekspressliin - 40 minutit (6-8 minutit kiirem)

· Paldiski - 58 minutit (9-11 minutit kiirem)

UUS: Paldiski kiirliin - 49 minutit

· Riisipere - 58 minutit (19-22 minutit kiirem)

· Kloogaranna - 50 minutit (9 minutit kiirem)

· Keila - 35 minutit (6 minutit kiirem)

· Pääsküla - 17 minutit (3 minutit kiirem)

27. oktoobrist kuni 31. detsembrini kehtiv uus elektrirongide sõiduplaan avaldatakse septembrikuu teises pooles Elektriraudtee kodulehel ja ooteplatvormidel. Eesti Raudtee on hinnanud, et antud põhiplaani kehtivusaja alguseks on lõppenud kõik suuremad raudtee-ehitustööd ning tagatud on rongide põhiplaanijärgne väljumine.

"1. jaanuarist toimub kiirematele sõiduaegadele üleminek ka ülejäänud Eesti rongiliinidel, mil asume teenindama ülejäänud riigisisest liiklust uute diiselrongidega," lubas Kaareste.