Võrreldes eelmise aasta sama ajaga langes korteritehingute arv tänavu mais kõige rohkem Riias – 43 protsenti, Tallinnas ja Vilniuses tehti 36 protsenti vähem tehinguid.

1Partner Kinnisvaragrupi juhi Martin Vahteri sõnul on kõigis kolmes riigis sarnased trendid. “Tehingute arv taastus tänavuse aprilliga võrreldes kõige kiiremini Tallinnas, kus kasv mais oli juba 15 protsenti. Aprilliga võrreldes langes Vilniuse korteritehingute arv mais 19 ning Riias kolm protsenti,” rääkis ta.

Tallinnas ja Riias mais korteri ruutmeetri hinnad mullusega võrreldes isegi tõusid veidi, kuid see peegeldab pigem varem kokku lepitud tehinguid. “Samas on selge, et praegu müüjad hinnast suurt alla lasta ei taha. Kel pole just vaja kiirelt ja soodsalt müüa, see seda ka ei tee,” lisas Vahter.

1Partner Läti juhatuse liikme Aigars Zarinši sõnul on tehingute arv Riias kaks kuud samal tasemel püsinud, sest inimesed lükkasid viiruse tõttu edasi nii ostu- kui ka müügiotsuse. “Müügipakkumiste arv kahanes viiendiku, kuid hinnad jäid samale tasemele. Reaalne COVID19 mõju jõuab Riia kinnisvaraturule sügiseks,” prognoosis ta.

1Partner Leedu hindamisgrupi juhi Augustas Jagusinskise sõnul mõjutasid karantiinimeeleolud selgelt Vilniuse turgu ning nõudlus oli madal. “Samas tundub, et Leedu inimeste meeleolu ja kindlustunne on paranemas. Rohkem käiakse kortereid vaatamas, pankade laenupoliitika on võrreldes märtsi ja aprilliga natuke leebemaks muutunud,” lisas ta.

2004. aastal Eestis asutatud 1Partner gruppi kuulub kolmes Balti riigis kinnisvara hindamise ja müügiga tegelevad 1Partner Kinnisvara, 1Partner Latvia ja 1Partner Lithuania. Lisaks 1Partner Arendus, 1Partner Ehitus ning 1Partner Haldus, ärikinnisvara nõustamiskeskus 1Partner Seven ja vahendusteenuse pakkuja 1Partner Kommertskinnisvara.

1Partner Kinnisvaragrupi 2019. aasta käive oli üle 8,7 miljoni euro. Ettevõtte kolme riigi esindustes töötab 120 inimest.