Katoen Natie Eesti ASi juhataja Mart Mellese sõnul on uue logistikakeskuse eesmärk olla sillaks ida ja lääne vahel ning vahendada kaupu eelkõige Venemaale, Valgevenesse ja Ukrainasse, teatas firma.

Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand loodab, et Katoen Natie tulek tekitab huvi ka teistes rahvusvahelistes logistikaettevõtetes Muuga sadama võimaluste vastu.

Keskus valmib kolmes etapis: esimeses osas ehitatakse 25 000 m2 laohoone koos seda teenindava raudteega ning 300m2 administratiivhoone, teises etapis 40 000m2 laopinda ning kolmandas 44 mahutit, milles toimuks puistplastmassi graanulite käitlus.

Katoen Natie’st saab Muuga sadama suurim laopindade operaator, kes annab tööd 60 inimesele.

Belgia päritolu Katoen Natie on loodud 1854. aastal. Ettevõttel on 159 logistikakeskust 31 riigis ning üle 5 miljoni ruutmeetrit kaetud laopinda. Katoen Natie annab tööd ligi 10 000 inimesele.

AS Tallinna Sadam on Eesti suurim kauba- ja reisisadamatekompleks, mis koosneb viiest sadamast: Vanasadam, Muuga sadam, Paldiski lõunasadam, Paljassaare sadam ja Saaremaa sadam. Riigiettevõte Tallinna Sadam moodustati 1992. aasta aprillis, 1996. aastal muudeti riigiettevõte aktsiaseltsiks, mille ainuaktsionär on Eesti Vabariik.