Ärikas


Pärast vahvlite ja dresside vahendamist otsustas kortereid müüma hakata. Ärkab 10.00 paiku, paneb teksad jalga ja tagi selga, istub BMW-sse ning läheb üürivõlglasi otsima. Leiab, teeb tehingu ära ja pärast seda ei ole 3 päeva levipiirkonnas. Kolleegidele räägib meelsasti lugusid, kuidas ta 10 aastat tagasi vingelt rokkis. Pärast seda, kui tülikad kliendid hakkavad väga ära tüütama, kergitab oma pesapalluri mütsi ja läheb mõneks ajaks automüüjaks või baarmeniks.


Tegija


Ta võtab kliendi nagu lõvi oma hambusse, kust tagasiteed ei ole. 1-toalist korterit sooviv pensionär lahkub tema juurest teadmisega, et ta on sõlminud eellepingu 3-toalise peale Koplis – mis siis et 200 000 krooni kallim, aga see-eest millise vaatega! Temaga suheldes ei teki mingit enesekaitserefleksi, küll aga võib tekkida põgenemissoov või mõte suitsiidist. Ei ole olemas küsimust, millele ta ei teaks vastust, ei ole olemas probleemi, millele ta ei suudaks välja pakkuda lahendusteed.


Beibe


Beibel hakkas kodus igav. Rääkis mehega, see rentis kohe 50 m2 büroopinda kesklinnas, ostis ühe arvuti ja 3 lauda. Kutsus paar sõbrannat kampa ja siis saigi hakata tööl aega veetma. Firma lahtiolekuaeg on 10.00-16.00, sest 16.30 algab aeroobika. Sugulastele räägib, et firma põhitegevuseks eksklusiivsete ja põhiliselt vanalinna objektide müük ja üürimine. Kui kontoris heliseb telefon, siis rääkijaks osutub põhiliselt teise firma meesmaakler, kes pakub koostööd. Üks väheseid firmasid turul, kelle kohta enamus turuosalistest on positiivselt meelestatud. See liik vohas aastatel 2005-2007, nüüd näitab tõsiseid väljasuremise märke.


Jutupaunik


Tema esiisa oli Cicero. Kui keegi suudab põlluarenduse rääkida perspektiivikaks tulevikupiirkonnaks, siis on see just tema. Kliendiga kohtumisel saab harva keegi tema jutule sõna vahele öelda. Tark klient ei lasegi tal pikalt rääkida, vaid ütleb varakult ära, et ostab korteri ära ja pääseb nii pikast monoloogist. Kolleegide seas on tegemist armastatud inimesega, ilma kelleta on suve- ja talvepäevad mõeldamatud. Kui tema on kohal, siis õhtu juhti pole kunagi vaja tellida. „Rääkimine kuld, vaikimine hõbe“ on tema elu moto.


.