Žürii liikme, ABB äriüksuse juhi Kaarel Variksaare sõnul oli konkurentsivõimelisi projekte oodatust enam ja seega lubati järgmisesse vooru end tõestama 106 äriideed, teatas EAS.

Edasi selgitatakse välja 20 silmapaistvamat ideed, mille esitajad saavad osaleda Ajujahi koolitusprogrammis ja mentorite käe alla oma äriideid edasi lihvida. Seejärel valib žürii kaheksa finalisti, kes saavad juba enne lõppvõistlust 2000 eurot, mida vastavalt oma äranägemisele idee heaks kasutada. Ajujahi võitja selgub 2012. aasta mais toimuval auhinnagalal.

Kokku laekus tänavu ettevõtluskonkursile Ajujaht tähtajaks 300 ideed, millest enam kui kolmandik – 112 on IT-valdkonnast. Tööstuse ja sotsiaalse ettevõtluse valdkonnast laekus mõlemast 35 ideed ning energeetika ja keskkonna sektorist 20. Mullusel konkursil ilma teinud biotehnika ja meditsiini suunal esitati 11 ideed.

2010. aasta Ajujahi edukaimad projektid olid virtuaalne köögiviljaaed Virtual Garden, põlevkivituhast kassiliiva tootev Plaisir du Chat ning C-hepatiidi ravimikatseteks spetsiaalse geneetilise baasiga hiiri aretav Tartu Ülikoolist väljakasvanud ettevõte KPA Scientific.

Ettevõtluskonkursi Ajujaht eesmärk on aidata noori talente uuenduslike ettevõtete loomisel. Konkursi ellukutsuja on EAS ja konkursi korraldamist rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

Paremaid äriideid saab vaadata SIIT.

Hea lugeja, kirjuta antud artikli kommentaarina, milline idee sulle kõige rohkem meeldib.