Reitingut juhtis Kaliningradi oblastis asuv Gurjevsk tulemusega 8,4 punkti. Järgneb Krasodari krais asuv Jejsk, mis tõusis aastaga 15 koha võrra, saades 7,9 punkti. Esikolmiku sulges 7,8 punktiga Stavropoli krai linn Mihhailovsk.

Reiting põhineb enam kui 90 tuhande inimese küsitlustel. Vastajatel paluti hinnata väidet: „Ma elan vaikses piirkonnas, tänavamüra mind praktiliselt ei häiri“ skaalal 1–10, kus 1 tähendab „ei nõustu üldse“ ja 10 tähendab „täiesti nõus“. Iga piirkonna jaoks arvutati keskmine tulemus, mis kajastab kasutaja rahulolu vaikuse tasemega.

Võrreldes eelmise aasta uuringuga Venemaa linnade vaikustaseme keskmine hinnang ei muutunud- see oli 6,6 punkti kümnest võimalikust.

Esikümnesse mahtusid ka mereäärsed linnad nagu Gelendžik (7,8 punkti) ja Tuapse (7,5 punkti), samuti Essentuki (7,6 punkti) ja Maikop (7,5 punkti). Koos Kertšiga, kes oli 7,6 punktiga 6. kohal, võtsid Venemaa lõunapoolsed piirkonnad esikümnest seitse kohta. Kohalike elanike vastused sisaldavad sageli selliseid sõnastusi: “Palju rohelust”, “Vaikne, rahulik, mugav”, “Mere lähedus, kõrgete majade puudumine”.

Kuid kus kõige mürarikkam koht on Siber. Reitingu halvim näitaja pärineb Kemerovo oblastist Kiselevskist - 4,3 punkti. Teise koha tagumisest otsast 5,2 punktiga võttis sama regiooni linn Leninsk-Kuznetsk. Talle järgneb Moskva oblasti Elektrostal 5,3 punktiga. Esikümne autsaiderid on ka sellised linnad nagu Volgogradi oblasti Volžki linn, Jakutsk Jakuutias, aga ka Lobnja ja Klin Moskva oblastis tulemusega 5,5 punkti.

Nende linnade elanikud ei ole rahul, et linnu läbib palju autosid, sealhulgas raskeveokid, ja majad on sõiduteele liiga lähedal.

Reitingutabeli lõpus asuvad linnad, kus elab miljon ja rohkem elanikku. Sellistes megalinnades, kus elavad ja töötavad miljonid inimesed ning autod liiguvad kogu aeg, on vaikust ja mugavust võimatu saavutada.

Viimase aasta jooksul paranes Moskvas mürataseme hinnang pisut - 0,1 punkti. Samal ajal Peterburi näitaja ei muutunud, jäädes 6,4 punkti tasemele. Moskvalasi ja peterburilasi häirivad võrdselt peamiselt autod, mis liiguvad ööpäevaringselt.