Peaministrit saadab Jaapani visiidil Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) kokku pandud esinduslik äridelegatsioon, mis koosneb põhiliselt tööstus-, tehnoloogia-, riskikapitali- ning tervisetehnoloogia ettevõtetest.

„Eesti ja Jaapani vaheline koostöö on viimastel aastatel hoogustunud ning peaministri visiit rõhutab kahe riigi majandussidemete olulisust. Jaapan alustas hiljuti Eesti eeskujul riiklike e-teenuste juurutamisega, mille aluseks on My Number projekt, mille käigus saavad jaapanlased isikukoodi ja ID-kaardi, mis neil senini puudus. See omakorda loob Eesti ettevõtetele head ärivõimalused, sest Eestis on sarnane süsteem ja teenused juba loodud. Eesti äridelegatsiooni suurus näitab meie ettevõtete selget huvi Jaapani suure ja maksujõulise turu vastu,” sõnas EASi välisinvesteeringute keskuse direktor Indrek Pällo.

Peaminister Taavi Rõivas esineb peaesinejana ühel Jaapani tuntuimal majanduskonverentsil New Economy Summit (ee k uue majanduse tippkohtumine), mis keskendub tehnoloogia mõjudele majanduse ümberkujunemisel. Peaminister tutvustab oma ettekandes Eesti e-riigi edulugu ning kuidas selleni on jõutud.

Peaministri delegatsiooni kuuluva ettevõtlusministri Liisa Oviiri sõnul on Eestil ja Jaapanil mitmeid valdkondi, kus teineteise oskusi ja teadmisi täiendada, olgu selleks siis küberturvalisus või e-riik.

EASi korraldatud äridelegatsioon koosneb 24 ettevõttest, kellel on Jaapani turule sisenemine käsil või kes on seal juba koostööd alustanud. Peaminister osaleb ka hiljuti Jaapani suurkorporatsioonilt Rakuten seitsme miljoni eurose investeeringu saanud iduettevõtte Lingvist Jaapani kontori avamisel Tokyos.

„Jaapan on väga hierarhiline ühiskond ning peaministri osalemine meie Jaapani kontori avamisel on väga suur asi. See võimaldab meil saada vajalikku tähelepanu ja heakskiitu ning aitab laiemat tuntust saavutada. Jaapan on meile oluline turg, sest meie tehnoloogia võimaldab jaapanlastel tunduvalt kiiremini omandada nende jaoks keerulise inglise keele,” lausus Lingvisti juhatuse liige Ott Jalakas.

Äridelegatsioonis osalevad ettevõtted:

1. AS Graanul Invest
2. Kaamos Group AS
3. Tolaram Group
4. Molycorp Silmet AS
5. Tele2 Eesti AS/Televõrgu AS
6. Reisieksperdi AS
7. Estravel AS
8. Chaga OÜ
9. OÜ Artisan Honey
10. Estonian Private Equity & Venture Capital Association (ESTVCA)
11. Wise Guys Investment OÜ/Startup Wise Guys
12. Redgate Capital AS
13. Siena Capital Partners
14. Alfred&Partners OÜ (Estelon)
15. Transferwise OÜ
16. Teleport
17. Selfdiagnostics OÜ
18. DermTest OÜ
19. Merimetsa Hambakliinik OÜ
20. Realeyes OÜ
21. eSparQNow
22. K.K Diamond Group OÜ
23. Cityntel OÜ
24. Planetway Europe OÜ