Järgmisel kolmel aastal saavad toetust Tallinn Music Week, Pimedate Ööde Filmifestival, SEB Tallinna Maraton, Tartu Maraton ja Simple Session.

EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso sõnul on Eesti suursündmuste pikemaajalisem toetus vajalik, et järjepidevalt ja kooskõlas riigi teiste turundustegevustega saavutada suuremat nähtavust välisturgudel, kuhu igaühel eraldi tegutsedes on keerulisem jõuda.

„Koostöös sündmustega suudame viia huvilisteni rohkem positiivseid sõnumeid Eesti kohta, suurendada korduvkülastuste hulka ja ööbimiste arvu ning mitmekesistada ka riikide ringi, kust külastajad saabuvad. Toetus aitab tõsta ka sündmuste kvaliteeti ja kasvatada nende mahtu, mis omakorda suurendab nii turismitulusid kui Eesti tuntust,“ sõnas Tarmo Mutso.

„Oleme uhked, et turismiarenduskeskuse headeks koostööpartneriteks on A-kategooria filmifestival PÖFF, maailmas ainulaadne ekstreemspordivõistlus Simple Session, Euroopas iga aastaga aina enam populaarsust koguv linnafestival Tallinn Music Week ning ka Tallinna ja Tartu maratonid, millel on potentsiaali veelgi kasvada,“ lisas Mutso.

Rahvusvaheliste suursündmuste toetust taotles kokku 9 projekti, nendest 4 kultuuri- ja 5 spordisündmust. Toetuse saanud viis sündmust toovad plaanide kohaselt kolme aasta jooksul Eestisse kokku üle 30 000 väliskülastaja ning nende läbi Eesti majutusettevõtetesse ligi 68 000 ööbimist.

Antud sündmuste rahvusvaheliste meediakajastuste kaudu tutvustatakse Eestit kui reisi sihtkohta ligi 613 miljonile inimesele.

Toetuse summa ühele suursündmusele kolmeks aastaks kokku on kuni 200 000 eurot, millele toetuse saaja peab lisama omafinantseeringu vähemalt 30% ulatuses. Toetatakse sündmuse turundamist välisriikides ja läbiviimist Eestis.

Rahvusvaheliste suursündmuste toetuse kogueelarve on 2,1 miljonit eurot, seda rakendatakse aastatel 2015–2020 ning rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest. Uus taotlusvoor avatakse kolme aasta pärast.

Lisaks avab EAS 2016.a sügisel iga-aastase sündmuste toetuse taotlusvooru, mille raames toetatakse Eestis toimuvate rahvusvaheliste kultuuri- ja spordisündmuste korraldamist kuni 65 000 euroga sündmuse kohta aastas.