Baltezersi järve ümbrus on kujunenud üheks hinnatuimaks uuskülaks Riia ümbruses. Asundusest leiab nii üheksakümnendate vabanemise eufoorias püstitatud Mehhiko seebiseriaalilikke villasid, neofunktsionalismi kui ka Riia juugendist inspireeritud hooneid. Väga iseloomulikult seisab iga maja ees veesõiduk.

Arendustegevus käib piirkonnas siiani ning eramute kõrvale on kerkima hakanud ka kortermajad. Järve-äärseid villasid müüakse harva, aktiivsem pakkumine käib veidi eemal.

Näiteks 2001. aastal valminud kolmekorruselise ja kümnetoalise villa eest soovitakse 5,4 miljonit krooni. 1250-ruutmeetrisel kinnistul paikneb 880 ruutmeetreise üldpinnaga maamajalik, kuid samas modernne villa.

Baltezersi reklaamitakse kui linnalähedast, kuid väga vaikset suletud piirkonda. Tähelepanuväärne on, et paljudes kinnisvarapakkumistes tuuakse eraldi välja turvalisust, mida just nagu mujal Riia ümbruses poleks.

Vaata fotogaleriid SIIT!

Eesti uhkeimad eramupiirkonnad asuvad enamasti Viimsis. Kuigi siia võiks lisada ju ka Ilmandu Harku vallas, on prestiiži mõttes Viimsi ikkagi see koht, mida tuua esile, rääkides Eesti kõrgklassist.

Arhitektuurilises mõttes on Viimsi eramud palju modernsemad. Majad on suured, kuid lihtsama välimusega, kuigi lossikestest pole ka siin puudust.

Ning - Viimsi kandis hakkab silma palju "eramaa" silte.

Vaata Viimsi galeriid SIIT!