Järgnevalt toome ära viis filmi, mis asjaosalistele siiani õudusunenägusid kaasa toovad. Need ei pruugi olla jubedad linateosed, kuid tihti tehti vigu, mida oleks saanud ehk vältida.

Heaven's Gate (1980)

Režissöör: Michael Cimino

Näitlejad: Kris Kristofferson, Christopher Walken, Jon Hurt, Sam Waterston, Isabelle Huppert

Eelarve: 44 miljonit

Kassatulu: vähem kui 3 miljonit

Miinus: 41 miljonit

Režissöör Cimino oli äsja võitnud Oscari ning näitlejad olid väga andekad. Westernile anti alguses vaid 11,6 miljonit dollarit, kuid kulud kasvasid meeletult. Võitlusväljal pidi rohi olema kogu aeg roheline - tuli paigaldada süsteem, mis selle tagaks. See oli vaid üks ootamatu lisakulutus. Kolmetunnise filmi tallasid maatasa nii kriitikud kui publik. Lisaks piinati filmis loomi, mis tekitas omakorda vastureaktsiooni. Filmistuudio United Actors oli pankroti äärel, kuid pääses sellest napilt.

Ishtar (1987)

Režissöör: Elaine May

Näitlejad: Dustin Hoffman, Warren Beatty, Isabelle Adjani

Eelarve: 55 miljonit

Kassatulu: 12,7 miljonit

Miinus: 42,3 miljonit

Hoffman ja Beatty said kumbki 10 miljonit, mis toona oli suur summa. Mõlemad olid Oscari võitjad ning neil oli fännide armee. See aga ei ole alati edu valem. Juba tootmise ajal tekkisid tülid Warren Beatty ja filmistuudio Columbia Pictures'i juhi David Puttnami vahel. Arvati lausa, et Puttnam üritab filmi tegemist saboteerida. Film kukkus  läbi, esimesel nädalal lõi seda pika puuga „Beverly Hillsi võmm II". Columbia Picturesi päästis hävingust filmi „La Bamba" üllatav edu. Režissöör May karjäär aga lõppeski "Ishtariga".

Cutthroat Island (1995)

Režissöör: Renny Harlin

Näitlejad: Geena Davis, Matthew Modine, Frank Langella

Eelarve: 115 miljonit

Kassatulu: 11 miljonit

Miinus: 104 miljonit

Filmi tootmise käigus juhtus siingi liiga palju seiku, ka vigastusi. Peaosaline Michael Douglas hüppas alt ja keegi tuli leida asemele. Nii režissöör kui Geena Davis püüdsid lahkuda, aga lepingud kohustasid neid jääma. Mitmed töölised lahkusid siiski tülide tõttu ning tootmine venis. Paljud inimesed olid aga filmiga nende endi tahtmata seotud, toona ei teadnud nad, kui suur häving filmi ennast ees ootab.

Carolco Studios suutis samal ajal tiksuma panna ka teise pommi, Paul Verhoeveni „Showgirl'si". Mõlemad filmid olid ebaõnnestumised ning filmitootja pankrot oli paratamatu.

Mars Needs Moms (2011)

Režissöör: Simon Wells

Näitlejad (hääleandjad): Seth Green, Seth Robert Dusky, Joan Cusack ja Dan Fogler

Eelarve: 150 miljonit

Kassatulu: 21 miljonit

Miinus: 129 miljonit

Tundub, et selle joonisfilmi puhul ei sobinud publikule lihtsalt lugu ise - ühe poisi ema röövitakse tulnukate poolt. Joonisfilmide konkurents oli kõva ning siin jäi „Mars Needs Moms" teistele selgelt alla. Filmis katsetati uut tehnoloogiat, mis pani eelarvele tõsise paugu. Seth Greeni hääl ühel hetkel enam ei sobinud - ei olnud piisavalt noore kõlaga. 11-aastane Seth Robert Dusky toodi asemele. Sellest sai 2011. aastal üks kõige viletsamat kassat teinud 3D film. Film loodi ImageMovers Digitali ja Disney koostöös. Esimene neist lagunes pärast ebaõnnestumist laiali. Lisaks katkes nende koostöö Disneyga.

47 Ronin (2013)

Režissöör: Carl Rinsch

Näitlejad: Keanu Reeves ja Hiroyuki Sanada

Eelarve: 175 miljonit

Kassatulu: 38 miljonit

Miinus: 137 miljonit

„47 Ronin" oli juba algusest peale hukule määratud. Selle läbikukkumises on süüdistatud Keanu Reeves'i, aga tegelikult saab siin süüdistada vaid produtsente ja castingu-direktorit.

Nimelt on Ronin oluline osa Jaapani kultuurist. Tegemist on samuraiga. Keanu Reevesi palkamine peaossa oli sama nagu panna Jackie Chan mängima USA esimest presidenti George Washingtoni. Produtsendid alustasid filmi näitamisega just Jaapanis ning nende üllatuseks ei tulnud keegi seda vaatama.

Juba tootmise ajal tehti aga vigu. Erimeelsuste tõttu kirjutati stsenaariumi tihti ümber, stseene filmiti uuesti ja uuesti ning mitmeid olulisi tegelasi kirjutati poole peal filmist välja. Aeg venis, raha kulus.

Universal Studios jäi selle tõttu suurtesse võlgadesse. Veel 2014. aasta alguses oli nende seis hapu. Siis aga tuli film „Ride Along", kus peaosades Ice Cube ja Kevin Hart. See 25-miljonilise eelarvega film tõi sisse 150 miljonit dollarit. Veebruaris tõi Liam Neesoni „Non-Stop" stuudiole aga juba 130-miljonilise kasumi. Niisiis said „47 Ronini" poolt tekitatud võlad kiirelt kaetud. Stuudiol vedas.

Need viis filmi on sellised, mille ebaedu ehmatas nii filmimaailma üldiselt kui ka konkreetset filmitootjat, lüües neil lihtsalt jalad alt. Mõnel jäädavalt.