Väätsa Agro teine suuromanik Endel Lieberg tunnistas, et on Tanneri müügiplaanist teadlik, kuid ei usu, et see käik ettevõttele veel suuri muudatusi toob, kirjutab Järva Teataja.

Lieberg ei salanud, et Väätsa Agro ostu vastu tunneb huvi mitu ärimeest. “Siin on käinud rääkimas nii vene mehi kui ka eesti poisse,” lisas ta. Investeerida tuleb sada miljonit.

Lieberg selgitas, et kui osaühing peaks uue omaniku saama, tuleb lisaks müügihinnale uurida, kas tal jätkub raha ettevõtet arendada. “Juhtida oskame isegi, kuid Väätsale on tarvis investeerida sada miljonit krooni,” lausus ta.

Trigon Capitali tütarfirma Trigon Baltic Farming tegevdirektor Ülo Adamson tunnistas, et on Väätsa Agro ostust huvitatud ja sellest ettevõtte omanikega rääkinud, kuid kokkuleppeid seni pole. “Oleme huvitatud kõigist Eesti juhtivatest piimatootjatest ja Väätsa Agro on vaieldamatult üks neist,” sõnas ta.

Adamson selgitas, et vähemusosalusest pole Trigon huvitatud, vaid soovib omandada kogu osalust. “Kui see pole võimalik, oleme nõus ka vähemalt 51-protsendise osalusega,” lisas ta.

Kui palju võiks Väätsa Agro turuhind olla, jättis Trigoni esindaja avalikustamata, kuid ekspertide hinnangute järgi võiks ettevõtte väärtus olla 150–200 miljonit krooni. Väätsa Agro suuromanikud on ettevõtte praegused ja endised juhtivtöötajad.