Vastavalt pärandusele said Henry Street Settlement 6,24 miljonit dollarit ning raha jagus ka paljudele teistele mittetulundusühingutele. Üllatav on vahest see, et mittetulundusühingutele ei tulnud raha mõnelt miljardärilt, vaid Brooklynis elanud sekretäri pärandusest.

Kuidas ta ikkagi suutis nii rikkaks saada? Ta kasvas üles New Yorgi linnaosas Brooklynis. Tema vanemad emigreerusid Ida-Euroopast. Tal ei olnud lapsi ja ta pühendas oma elu tööle advokaadibüroos Cleary Gottlieb Steen & Hamilton. Ta töötas samas ettevõttes 67 aastat. Tema suurest rikkusest ei teadnud keegi.

„Ta oli selle ajastu sekretär, kus ta ajas ülemuse eest kõiki asju, ka tegi ülemuse isiklikke investeeringuid,“ kirjutas New York Times. „Kui šeff ostis aktsia, edastas ta tehingukorralduse maaklerfirmale ja seejärel ostis ka samu aktsiaid endale, küll väiksemates mahtudes mida sekretäripalk lubas.“

Tema üheksa miljonit dollarit olid paigutatud kolme erinevasse maaklerfirmasse ja 11 pangas avatud kontodele.

Sylvia Bloom ja tema 2002. aastal surnud mees elasid üürikorteris. Bloom sõitis isegi 11. septembril 2001 kui USAd tabasid terrorirünnakud tööle ikka nagu tavaliselt metrooga, mitte nagu teised taksoga.

Kord tohutus lumetormis võitles ta 90-aastaselt tänaval ilmaga, liikudes advokaadibüroosse ajal kui teised töötajad jäid ilma tõttu koju. Kui tema käest küsiti, et mida ta siin teeb, vastas ta, et aga kus ta siis peaks olema.