NBA ja ABA endine staarmängija oli juba kolledži ajal silmapaistev tegija. Ta viskas mängus keskmiselt 32,1 punkti ja võttis seejuures 21,5 lauapalli. Ta läks esmalt ABA klubisse Denver Rockets ja viskas seal keskmiselt 30 punkti ja võttis 19,5 lauapalli mängu jooksul. Siis läks ta NBAsse, täpsemalt Seattle Supersonicsisse.

Siis võttis temaga ühendust tundmatu ettevõte Nike. Nad pakkusid talle kaht varianti - 100 000 dollarit peo peale või 10-protseniline osalus ettevõttes. Kõik selle nimel, et staar nende jalavarje reklaamiks.

Haywoodi agent soovitas mehel kindlalt raha valida. Noor ettevõte ei ole nii palju väärt ja ei ole kindel, et sellest asja saab. Alles 1971. aastal oli Blue Ribbon Sportsist saanud Nike. Nad ei olnud veel tuntud. Niisiis on mõistetav, et Heywood sellise valiku tegi.

Mehe karjäär oli suhteliselt edukas. Ta võitis ka ühe NBA meistritiitli. 1980. aastal Los Angeles Lakersi ridades. Karjääri lõpus tekkis tal kokaiinisõltuvus ning Lakers lõpetas temaga töösuhte just selle tõttu.

Nike'i teavad tänapäeval kõik. Nende väärtus on 86,2 miljardit dollarit. Haywood oleks oma 10 protsendiga täna 8,6 miljardit dollarit väärt tüki omanik.

Haywood valiti eelmise aasta septembris korvpalli Kuulsuste Halli ning ütleb ise, et tegi oma parima otsuse 29 aastat tagasi, kui otsustas karsklaseks hakata. Aeg-ajalt võib tal aga siiski olla valus mõelda, mis oleks kui... .