Töövahenduskeskkonna eesmärk on viia kokku tööd otsiv puude või töövõimetusega inimene ja tööandja. Tänaseks on laekunud üle 400 ankeedi tööd soovivatelt inimestelt.

"On ülioluline märkida, et isegi sajaprotsendilise töövõimetusega inimene võib olla täiesti suuteline töötama tema tervislikule seisundile sobival töökohal," ütles MTÜ Abikäe ja töövahendusportaali eestvedaja Indrek Ülper. "Me tahame aidata tööle inimesi, kes on selleks täiesti suutelised, kuid kes mingil põhjusel pole sobivat ametit leidnud või kandideerida ei julge."

Eestis on ligi 89 500 töövõimetusega inimest ja vaid 33 000 töötab, mistõttu jääb riigil saamata miljoneid eurosid maksutulu. Erivajadusega inimesed on potentsiaalne sihtrühm ka tööandjatele, kuna nende palkamisega kaasnevad soodustused, millest sageli teadlikud ei olda.

Ülperi sõnul on käivitunud meediakampaania tulemusel juba näha, et teadlikkus erivajadusega inimestest kui heast potentsiaalsest tööjõust on kasvamas. "Töövõimetusega inimesena tean, kui raske on tööd leida. Töötamekoos.ee on seni üks edukamaid kanaleid, mille abil lihtsalt ja mugavalt viia kokku erivajadusega tööotsija ja tööandja," ütles Ülper.

Innustatuna Ühendkuningriikide sarnasest liikumisest, loodi erivajadusega inimesi palganud tööandjate tunnustamiseks "Töötame koos" märk, mis sümboliseerib ettevõtte tolerantsust, hoolivust ja töövõimetusega inimeste tööle värbamisel, hoidmisel ja elukvaliteedi arendamisel.

Tunnusmärki "Töötame koos" annab välja MTÜ Abikäsi koos Eesti Puuetega Inimeste Koja, Sotsiaalministeeriumi ja Eesti Töötukassaga. Tunnusmärki saab taotleda samal veebilehel ning esimesed märgid antakse tööandjatele pidulikult kätte veebruaris.

Vaata ka: