Ühtlasi teatasid nad, et edastasid ettevõtte juhatusele ligikaudu paarikümnest punktist koosneva ettevõtte käekäiku ja plaane puudutava küsimuste loetelu, millele soovitakse koosoleku käigus saada juhatuselt ammendavaid vastuseid.

"BLRT Grupi viimasel üldkoosolekul jäid paljud küsimused vastuseta ning soovime saada põhjalikuma ülevaate kontserni tänasest tegevusest ja tulevikuplaanidest," kommenteeris NSC Investmentsi juhatuse liige Arto Autio, kelle sõnul on koosoleku kokkukutsumise peamine eesmärk aktsionäride varade väärtuse kasvatamine.

"Iga aktsionäri huvides on, et tema osalusega ettevõttel läheks maksimaalselt hästi ning tahame olla veendunud, et BLRT-d juhitakse ja arendatakse täna just sellest eesmärgist lähtudes," lisas Autio.

Autio sõnul on BLRT Grupp suur, tuntud ja edukas ettevõte, kuid see ei tähenda automaatselt, et asju ei saaks veelgi paremini teha.

"Vähemusaktsionärid omavad täna põhjendamatult vähe infot ettevõtte enda ja tema juhtimise kohta," selgitas Autio ning kinnitas, et nõue põhineb Äriseadustikul, mille kohaselt tuleb üldkoosolek kokku kutsuda, kui seda nõuavad aktsionärid, kelle aktsiatega on esindatud vähemalt 1/10 aktsiakapitalist.

Aktsionäride poolt juhatusele esitatavad küsimused puudutavad peamiselt aktsiaseltsi äriplaani, lähema viie ja kümne aasta strateegiat, BLRT ja tema tütarettevõtete vahelisi suhteid, aktsiaseltsi rahalist seisu koos ülevaatega nii lühi- kui pikaajalistest laenudest ja kohustustest ning informatsiooni kavandatavate investeeringute ja nende finantseerimiskava kohta.

"Kindlasti ei ole ükski küsimustest pahatahtlik või asjasse mitte puutuv, vaid neis peegeldub aktsionäride siiras huvi ja soov aidata kaasa ettevõtte õitsengule," kinnitas Autio.

BLRT Grupi kommunikatsioonijuht Katja Ljubobratets ütles Delfile, et osa aktsionäre tegi tõepoolest taotluse erakorralise üldkoosoleku kokkukutsumiseks. "BLRT Grupi juhatus vaatab taotluse läbi ja teeb otsuse vastavalt seadusele," ütles ta.

Äriregistri andmetel olid BLRT Grupi omanikud 1. juuli seisuga Mihhail Gnidin (2 451 000 krooni), Valeri Kovalenko (3 438 000 krooni), OÜ Ferriol (6 530 000 krooni).
Paar päeva tagasi kirjutasid meediaväljaanded, et Eestis vähetuntud firma NSC Investments OÜ avaldas eelmisel nädalal soovi osta laevaehitaja BLRT Grupp ASi aktsiaid.

NSC Investments OÜ kuulub Brave Capital investeerimisgruppi, mis kaasab Põhjamaade erainvestorite investeeringuid Balti riikidesse.