Vähiga koos pani juhatuse liikme ameti maha ka Avo Annus.

Nõukogu määras samas alates 1. jaanuarist 2005 ASi Silmet juhatuse liikmeks ja peadirektoriks Tõnu Vetiku ning ASi Silmet juhatuse liikmeks Monika Linkovi. Tõnu Vetik töötab aastast 2000 ASi Silmet kommertsdirektori asetäitjana ning Monika Linkov aastast 1999 ASi Silmet finantsdirektorina.

Vastavalt ASi Silmet aktsionäride kokkuleppele siirdub Tiit Vähi ASi Silmet nõukogu esimeheks ning Avo Annus ASi Silmet nõukogu liikmeks.

Vähi ütles sündmust kommenteerides, et olukord, kus juhatus juhtis nõukogu, polnud normaalne ja põhiomanikud ei pea tegelema tegevjuhtimisega. “Pealegi muutub Sillamäe sadama ehitus üha enam ettevõtteks ja see nõuab senisest enam tähelepanu,” lausus ta.

Uued juhid on Vähi hinnangul noored ja haritud ning ettevõtte eluga hästi kursis. Silmet Grupi suuromanik ja juhatuse liige Tiit Vähi on nüüd nõukogu esimees sellistes Silmet Grupi tütarfirmades nagu Sillamäe Sadam, Sillamäe Soojuselektrijaam, Silmet Kinnisvara ja Silmet. Keskkonnateenuseid osutavas ASis Ökosil on ta nõukogu liige. Lisaks juhib Vähi veel Pühajärve Puhkekodu ja Valga Grupi nõukogusid.

Lõppev aasta oli haruldaste ja muldmetallide tootmisega tegelevale ASile Silmet Vähi hinnangul edukas: käive kasvas ja järgmise aasta toodang on 90 % ulatuses lepingutega kaetud. Selle aasta puhaskasumi numbri ees on veel miinus, kuid tuleval aastal peaks tehas kasumisse jõudma, rääkis Vähi. Silmet Grupp lõpetab aasta kasumiga. Suurimaks saavutuseks peab Vähi keskkonnainvesteeringutega ühele poole saamist, mille tulemusel vastab Silmeti tootmine nüüd igati rahvusvahelistele keskkonnanõuetele.