Vahur Kraft töötas Eesti Pangas 14 aastat, neist viimased 10 aastat Eesti Panga presidendina. Keskpanga juhi kohalt lahkus Kraft käesoleva aasta mais. Nüüd asub ta juhtima Nordea tegevust Eestis. Ka varem on Vahur Kraft töötanud kommertspanganduses.

?Tagasipöördumine kommertspangandusse on minu jaoks väga huvitav, ja uusi võimalusi pakkuv on teha seda Läänemere piirkonna suurima panga Eesti tegevust juhtima asudes. On ju Nordea suur pank Põhjamaades ja kiiresti arenev ka Poolas, Lätis ja Leedus,? kommenteerib oma otsust Vahur Kraft. ?Olen alati pidanud Eesti arengu seisukohalt oluliseks piirkondlikku koostööd ja saan nüüd osaleda ka eurole üleminekul kommertspanga juhina?.

?Olen rõõmus, et Vahur Kraft liitus Nordeaga. Tal on väga lai teadmistepagas Eesti pangandusturul toimuva osas, ta on pikka aega olnud sellega tihedalt seotud ja see pagas on väga väärtuslik Nordea kasvuplaanide realiseerimisel,? ütleb Nordea Baltikumi ja Poola regiooni juht Thomas Neckmar.

?Meie eesmärk on leida oma juhid kohaliku elanikkonna seast kõikjal, kus me tegutseme. Me oleme suuruselt kolmas pank Eestis ja meil on siin laialdaselt kliendisuhteid. Seepärast on ka loomulik, et otsisime juhti kohalike seast,? jätkab Thomas Neckmar.

Vahur Kraft asub Nordeasse tööle 19. septembrist.

Senine Nordea Eesti juhatuse esimees Christer Rosenström jätkab tööd Nordeas, kuid seda juba Soomes.