"Teise kvartali tulemustele avaldasid kindlasti positiivset mõju kevad ja suve algus, mil aktiviseerub turism ja meelelahutus," sõnas Kraft Päevaleht Online`ile saadetud kommentaaris.

"Arvan, et õigem on ära oodata ka aasta kolmanda kvartali tulemused ja alles siis võiks arutleda selle üle, kas majanduslanguse põhi on käes või mitte."

Krafti sõnul on tõsi, et maailmast tuleb üha rohkem pigem positiivsed tooniga signaale. Samas peaksime Eestis jälgima eelkõige seda, mis toimub meie lähimatel eksporditurgudel Soomes ja Rootsis ning ka naaberriikides. Viimaste majandusnäitajad on jätkuvalt kehvad ja selles mõttes on väike mure nende mõjude osas meie majandusele täiesti olemas.

Reitinguagentuuri Standard&Poor´s otsus alandada Eesti riigireitingut ei lisa samuti optimismi. "See otsus näitab, et välismaailm näeb meid siiski murelapsena ja eelkõige paisuvate eelarvedefitsiitide osas," nentis Kraft.

"Eelnev ei tähenda, et me ei võiks optimismi tuleviku osas säilitada, kuid teisalt annavad numbrid tegelikust olukorrast kõige selgema ülevaate. Tänavu II kvartalis vähenes SKP aastases võrdluses 16,6%, aasta esimeses kvartalis oli kukkumine 15,1%. Seega erilisi muutusi II kvartal aasta algusega võrreldes kaasa ei toonud. Lisaks püsib ootus kinnisvarahindade languse osas ning prognoositud on ka palkade vähenemise jätkumist. Samas avaldab SKP teise poolaasta tulemusele mõju baasiefekt, mistõttu majanduslangus peaks aeglustuma."

Sügis ja eelkõige kolmanda kvartali tulemused näitavad pangajuhi sõnul paremini, mis positsioonil meie majandus on - kas on toimunud stabiliseerumine või jätkub põhja otsimine.