Nordea Grupi Balti panganduse juhi Inga Skisakeri sõnul on Vahur Kraft otsustanud lahkuda Nordea Eesti juhatuse esimehe kohalt ning tema viimane tööpäev on 31.jaanuar 2014. Vahur Kraft on töötanud Nordea Eesti juhina alates 2005. aastast.  "Leppisime Vahur Kraftiga tema viimaseks tööpäevaks kokku jaanuari lõpu, et enne veel ühiselt selle aasta majandustulemustele joon alla tõmmata," lausus Skisaker. "Nordea on teinud Vahur Krafti juhtimisel läbi jõulise arengu ning hindame tema panust väga kõrgelt."

„Olen otsustanud pärast enam kui kaheksat Nordeale elatud aastat panga juhi kohalt lahkuda. Nordea on minu jaoks valmis. Selle aja sisse mahub palju olulisi muutusi ja otsuseid nagu panga ülesehitamine ja areng, eurole ülemineku sujuv korraldus, finantskriisiga toimetulek, karmistunud pangandusreeglitega kohanemine. Leian, et nüüd, mil stabiilne areng on saavutatud, on paras aeg muutusteks ning anda juhtimine üle uutele tublidele tegijatele," sõnas Vahur Kraft. "Usun, et Nordea jätkab tulemuslikku kliendikeskset strateegiat ka edaspidi."

"Nordea Eestist on tänaseks kasvanud tugeva turupositsiooniga targalt juhitud pank, millest annavad tunnistust ka mitmed rahvusvahelised auhinnad," lisas Inga Skisaker. "Financial Times gruppi kuuluv maailma juhtiv pangandus- ja rahandusajakiri The Banker valis Nordea Panga  2013. aasta parimaks pangaks Eestis, mis on üks paljudest kõrgetest tunnustustest saavutatule."

Alates 2014. aasta 1. veebruarist asub Nordea Eesti juhatuse esimehe kohale Andreas Laane. Balti regiooni juhi Inga Skisakeri sõnul on Andreas Laane ennast tõestanud kui selge nägemuse, pikaaegse kogemuse ja suure töövõimega juht. Andreas Laane on Nordeas töötanud alates 2007. aastast, millest kaks viimast aastat juhtinud jae- ja korporatiivpangandust.

Euroopa juhtivasse pangandusgruppi kuuluv Nordea on ainus kõrgeima ehk AA- krediidireitinguga kodupank Eesti turul, mis pakub universaalpanga tooteid ja teenuseid nii era- kui äriklientidele. Nordea märgi alla kuuluvad kõik olulised pangatooted: laenud, kaardid, säästu- ja investeerimistooted (sealhulgas liising ja pension), igapäevapangandus.

Konkurendid SEB-st ja Swedbankist Krafti lahkumist ei kommenteerinud. "Meil on tavaks mitte kommenteerida teiste finantsasutuste tegevust," ütles Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask.