"Kahtlemata on erinevaid arvamusi ja erinevatel maadel on erinevad lähenemised, kuid on selge, et ületamaks negatiivse majandustsükli sügavust ja pikkust, peab koostöö valitsuse ja erasektori vahel teatud määral toimuma. Seda selleks, et me saaksime negatiivsest majandustsüklist kiiremini üle," ütles Kraft arileht.ee-le.

"Näiteks seesama Euroopa Liidu abifondide kasutamine. Kui see raha on saadaval, siis mulle tundub, et selle raha peaks ära kasutama. Kuigi see kahtlemata mõjub eelarve positsioonile negatiivsemalt."
"Tekibki küsimus, et mida me fokusseerime. Nii nagu me ärisektoris räägime, et peame fokusseerima kindlale ülesandele, siis sama on ka riigi puhul - et mida me tahame teha? Kui see fookusülesanne on heaks kiidetud või töösse võetud, siis me peame seda ka järgima," rääkis Kraft.

"Riigil kulub praegu suhteliselt palju auru eelarve peale, ootamaks, kui palju kasvu langus on ja mis see täpne number saab olema," ütles Kraft.

"Ma ikkagi tahaks rõhutada, et see täpne number ei ole oluline, vaid pigem see, et kuidas me sellest probleemist üle saame. Mitte võtta lühiajaline, ühe aasta eelarve ülesanne, vaid võtta näiteks kahe-kolme aasta eelarve ja panna paika riigipoolne positsioon."