Kuhu Nordea tüürib? Tänane kolmas positsioon Eesti turul nii kohustab kui loob võimalusi.

Turuosa suurendamine ei ole Nordea jaoks eesmärk omaette. Eesmärk on olla klientidele esimene ja parim valik oluliste otsuste tegemisel. Pingutame selle nimel, et meie pakkumine oleks kliendile arusaadav ja terviklik ning et saaksime pakkuda kliendile vajalikku tuge. Kasvada soovime koos klientidega.

Usun, et Nordea käib täna kliendi vajadustega sama jalga - panustame intensiivselt online kanalite arengusse, meie mobiilipanga kasutajate hulk aastaga mitmekordistunud, arendame kliendi vajadustele vastavalt nii oma kontori- kui sularahaautomaatide võrku, panustame toodete ja teenuste arengusse, jne. Nordea tõesti on universaalpank, pank kõigile.

Mida soovid pangajuhina saavutada?

Kõlab võib-olla pangajuhile ebatüüpiliselt, aga tahaksin, et inimesed oleksid õnnelikud. Et nii meie töötajad kui kliendid oleksid õnnelikud, vähemalt pangaasjades. Läbivateks mõteteks on kindlasti ka stabiilsus ja tasakaal.

Millega oled varem tegelenud?

Nordeas olen juba 2007. aastast, mil tulin siia korporatiivpanka juhtima. Viimastel aastatel laienes minu roll ka jaepanga juhtimisele, mistõttu tunnen hästi kõiki meie kliendigruppe ja näen, et suudame kodupangana pakkuda selget lisaväärtust nii äri- kui erakliendile.

Haridustee on mind viinud Tartu Ülikooli ja EMBAd omandama Stockholmi Kõrgemass Majanduskooli.

Millega täidad oma isiklikku aeg? Ehk veidi hobidest ja huvidest.

Olen läbi elu tegelenud spordiga, olgu selleks siis korvpall, ujumine või tennis. Sport on hea igapäevapingete maandaja, mistõttu püüan ikka igal nädalal 3-4 korda trenni teha. Korvpallis olen viimasel ajal küll rohkem pingil olnud, kuid seda enam tunnen uhkust, et oleme oma Nordea tiimiga suisa neljal korral võitnud ka Pangaliiga.

Samuti on mulle kindlasti südamelähedane, et eelmisest aastast alates on Nordea lisaks mitmetele väärt kultuuriprojektidele ka Eesti-Läti naiste korvpalliliiga toetaja. Ei saa märkimata jätta, et Eesti naiskorvpallureid mängib välismaal rohkem kui meeskorvpallureid, nii et kahtlemata vaatame selle projektiga tulevikku ja toetame omal moel ka põhjamaiseid väärtusi.

Erilise naudinguga kasutan muidugi vabu hetki ja reisimisaegu ka lugemiseks. Kuna pangatöö just erilise pingevabadusega ei hiilga, siis võtan hea meelega ette korralikku väljalülitamist võimaldavad kriminullid, näiteks eestlaste seas üpriski populaarsed Rex Stout, Erle Stanley Gardner, vms.