Kaks inimest viiest veetsid peamise osa oma suvepuhkusest sel aastal kodus. Viiendik reisis peamiselt Eestimaal ning 14% olid vastavalt oma suvilas või maakohas, selgus GfK Custom Research Balticu sel suvel läbi viidud uuringust.

Viimase aasta jooksul on välismaal käinud iga teine Eesti elanik. Kõige suurem on naaberriikide külastamise osakaal. Soomet on aasta jooksul külastanud 16%, Lätit 12%, Venemaad 9% ja Rootsit 8% vastanuist.

Uuringu läbiviijate sõnutsi näitavad tulemused, et eestlane armastab puhata kodus või kodumaal.

„Kuigi välismaal on käinud aasta jooksul iga teine eestimaalane, ei veedeta enamasti nii peamist osa oma suvepuhkusest”, nentis uuringu läbiviija, GfK Custom Research Baltic Eesti divisjoni juht Mauri Sööt.

Majandusliku seisu halvenemise korral käirbiksid oma reisikulutusi teistest tõenäolisemalt need inimesed, kes suvepuhkuse ajal ei reisi. „Kodus puhkajate näol on tõenäoliselt tegemist alahoidlikuma inimtüübiga, keda ühtlasi iseloomustab keskmisest väiksem sissetulek,” lisas Sööt.

Uuring viidi läbi GfK omnibuss-küsitluse raames, kus oli vastajaks 500 inimest üle Eesti vanuses 15-74 aastat. Tulemustega saab täpsemalt tutvuda siin.