Lõppenud 2015. aasta detsembris reisis Tallinna, Moskva ja Peterburi vahel ligi 10 000 turisti, 2014. aasta samal perioodil sõitis rongidega Tallinna ja Moskva vahel üle 3500 inimese, teatas rongifirma.

AS Go Rail juhataja Alar Pinseli sõnul on järsult suurenenud reisijanumbrite üheks peamiseks põhjuseks venelaste jaoks sel aastal ära kadunud populaarsed reisisihtkohad nagu Türgi. Sellest tulenevalt otsivad venelased aastavahetuseks ja pühadeperioodiks sihtkohti, kus on võimalik elamusrikkalt puhata ning paljud planeerivad oma puhkuse Eestisse.

“Võrreldes eelmise aastaga on rongipiletite hinnad tublisti soodsamad, näiteks praegu algavad piletihinnad Tallinna ja Moskva vahel 60 eurost ühe otsa kohta,” lisas Pinsel.

Lisaks on Vene turistide tulekut Eestisse soodustanud 2014. aasta suvel tööle hakanud rongimarsruut läbi Peterburi. Kahe ja poole kordset reisijate kasvu peab Pinsel aga siiski väikeseks imeks. “Nii suur huvi on positiivne üllatus,” tõdes Go Raili juhataja Alar Pinsel.

Ka 2016. aasta jaanuarikuu esimesel kolmandikul on reisijate vool Tallinna ja Moskva vahel tihedam kui eelneval aastal. Viie esimese jaanuarikuu päevaga on Tallinna ja Moskva vahel rongiga reisinud ligi 4000 inimest, mis on rohkem kui pool 2014. aasta jaanuari kogunumbrist.

Kuna Eestis pikki pühi veetnud Vene turistid suunduvad veel nädalapäevade jagu koju tagasi, on kuni 11. jaanuarini Eestist Venemaale suunduvad reisid ehk üle 7000 pileti praktiliselt välja müüdud.