Rahvusvahelisi kõnesid Telefant- kaubamärgi all pakkuva Contech Media AS-i tegevjuhi Marius Metsa sõnul suudetakse kõnede hinnad võrreldes suurte tegijatega hoida madalal tänu väiksematele administratiivkuludele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Näiteks minutine kõne Rootsi läbi Telefanti maksab 80 senti, samas kui Tele2 võtab sama kõne eest 1,20 krooni.

Kuigi ettevõte on turul tegutsenud mitu aastat, ei tea paljud inimesed firmast ega selle pakutavatest võimalustest tihtipeale midagi.

Oma teenuseid reklaamib firma reklaamlehtedega, mis otse kliendile suunatakse. “Varem kasutasime müügiesindajate teenuseid, kuid loobusime sellest,” ütles Mets.

Contech Media vahendusel tehtud telefonikõnede suurusjärku Mets ei avaldanud.

Odavaid rahvusvahelisi kõnesid pakub ka AS EsData. Ettevõtte juht Ants Wõrk ütles, et kaugekõneteenuse pakkumine moodustab firma käibest küll vaid tühise poolteist protsenti, kuid samas suureneb teenuse kasutajate hulk pidevalt.

EsData omanikeks on 70 protsendiga Sonera ning 30 protsendiga Eesti Telefon. “Tõepoolest valitseb meie puhul omapärane olukord, kus me Eesti Telefoniga ehk oma emaettevõttega kaugekõnede osas konkureerime. Samas, kui meie seda ei teeks, astuks meie asemele keegi teine,” ütles Wõrk.

EsData pakub helistamisel USA-sse minutihinnaks 2,10 krooni ning Austraaliasse 2,70 krooni. Eesti Telefoni kodupaketi puhul tuleks minutise kõne eest samal ajal välja käia USA puhul 3,95 krooni ning Austraalia puhul 12 krooni.

AS-i Eesti Telefon meediajuht Ain Parmas ütles, et selle aasta esimese kvartali seisuga oli Eesti Telefoni käes rahvusvaheliste kõnede turust 68 protsenti. Aasta varem oli sama näitaja 70 protsenti.

“Oleme suutnud turuosa enam-vähem säilitada,” tõdes Parmas.