"Mina sellisel kujul Eesti Posti aktsiast kindlasti huvitatud ei ole. Enne tuleb see firma ikkagi korda teha ning kasumlikuks muuta, kui saab hakata börsist rääkima. Eesti Post on selgelt näide halvast riigipoolsest majandamisest," sõnas Nõges.

"Meil on näiteid heast riigipoolsest majandamisest, kuid Eesti Post nende hulka ei kuulu. Hetkel on Eesti Post mineviku igand, mis tuleks enne erastada mõnele tugevale erainvestorile, kes selle korda teeks ning siis saame rääkida alles börsist. Mina ilma nende liigutustega kindlasti seda aktsiat ei tahaks," lisas Nõges.

"Mul on olnud mõningaid kokkupuuteid Eesti Posti asjaajamistega, mis annabki mulle kindlust väita, et selle ettevõtte sisu ja juhtimine on mädad. Samas ei oska ma vastata, et mis on motiivid ettevõtte börsile viimiseks. Tõenäoliselt on neil vaja raha, et areneda. On see õige ots kust alustada või vale, ei oska mina öelda," kinnitas Nõges.

Mulle jääb aga mulje, sõnas Nõges, et riik samuti ei tea, mida selle ettevõttega pihta hakata.

"On näha et ta hingitseb ja hulbib kuskil veepinnal, puudub õige strateegia ja nii edasi. Täna ei ole vajadust, et Eesti Post peaks kuuluma riigile. Samas posti "suupäraseks" tegemist on vaja nii börsile minekul kui ka strateegilise investori otsinguil. Liigutused on ühesugused ja tulemus sobib mõlemale," sõnas Nõges.

Postiteenus ei ole nii seksikas, et tegemist võiks olla aga rahvaaktsiaga, rääkis väikeinvestor ning lisas, et räägime selles võtmest pigem Eesti Energiast.

"Eesti Post ei ole ka võimeline muutuma rahvaaktsiaks, sest nende plaanid laieneda on kõik selline udujutt. Nende plaanid laieneda Lätti ja Leetu ongi vaid plaanid, sest mõlemas riigis on samasugune postifirma juba ees ootamas. Hoopis olulisemad tegijad on meist põhjapool, kes võiksid olla huvitatud Eesti Posti ostmisest," lisas Nõges.

Nõges arvas, et see vaht, mis ajakirjanduses on Eesti Posti plaanide kohta üles aetud on pigem selleks, et testida Eesti inimeste ja investorite valmisolekut.

"Tegelikkuses müüakse Eesti Post aga mõnele investorile. Börsile saab viia ettevõtte, millel on selge visioon, strateegia ja tuleviku väljavaade, Eesti Postil seda ei ole hetkel," sõnas Nõges.

"Kuna tänasel juhul tuleb Eesti Post müüa väga odavalt ei ole ju mõtet sellel. Iga ettevõte tuleb müüa kui tema eest on võimalik saada õiglast hinda," kinnitas Nõges.