Roosaare rääkis mööduvast aastast, et see jääb eelkõige meelde Ukraina ja Venemaaga seotud sündmuste tõttu - üle pika aja tuli taaskord meelde, et meie iseseisvus ei ole midagi iseenesestmõistetavat. ”Venemaaga seonduv mõjutas ja mõjutab suurel määral ka majanduse ja investeerimisega seotut. Tahaks uuelt aastalt loota, et kaine mõistus võidab ja olukord rahuneb.”

”Enda investeeringutest loeksin edukaimateks jätkuvalt Tallinna Vee aktsionäriks olemist - ettevõte maksis korraliku dividendi ja ka aktsiahind veidi kosus - kokku tootluseks enam kui 16%. Teine edukas investeering oli minu jaoks Apple aktsia, mis on aastaga kerkinud ca 30%,” rääkis investor.

”Kolmandaks oluliseks ja tagantjärele tarkusena õigeks otsuseks pean Baltikumi aktsiariskide, eelkõige Olainfarm ja Grindeks, olulist vähendamist jaanuaris-veebruaris - neid aktsiaid on täna võimalik tagasi osta 20-40% odavamalt. Lisaks on olnud ok aasta ka kinnisvara ja laenuturul,” nentis Roosaare.

Kõige kehvemaks investeeringuks peab ta oma aktsiaportfellis Silvano Fashion Groupi aktsiat - aastaga on aktsiahind isegi makstud dividende arvestades odavnenud enam kui kolmandiku võrra. ”Samas loodan sealt ka edaspidi korralikku dividenditootlust,” nentis ta.

”Tulevik on udune, nagu ikka. Vaikselt tasuks ehk vaatama hakata nafta ja selle tootmisega seotud ettevõtete poole - ma hästi ei usu, et pikaajaliselt nafta hind enam väga palju odavamaks saaks minna. Ja kui lähebki, siis võidad igapäevaselt bensiinijaamas. Ilmselt ei kao kuhugi ka nõudlus väiksema ja odavama üürikinnisvara järele - eriti Tallinnas. Ja tundub, et ka Bondoral ja Omarahal on käed-jalad tööd täis,” jagas ta investeerimissoovitusi uueks aastaks.

Roosaare sulest ilmus tänavu raamat „Rikkaks saamise õpik”, kusjuures novembris ilmus teine versioon ja see võeti väga hästi vastu. ”Vähem kui kahe kuuga osteti enam kui 2000 raamatut. Eestlaste huvi parandada oma finantskirjaoskust on suur. Raamatu kirjutamine oli minu jaoks üks ammune eesmärk ja see on õpetanud oma mõtteid selgemalt väljendama ja olen tänu sellele saanud ka palju uusi tuttavaid ja investeerimisvõimalusi,” rõõmustas investor.

Riigilt ootab investor uuel aastal julgeoleku tagamist, toimivat infrastruktuuri ja võimalikult õhukest ja lihtsat valitsemist. ”Suurte lastetoetuste asemel pooldaksin tasuta huviringe, lasteaeda, koolitoitu jms - et jagatud raha jõuaks tõesti lasteni.”

Siiski ei usu Roosaare, et riik peaks finantskirjaoskuse arendamisega tegelema - keda teema huvitab, on materjali piisavalt ja sunniviisiliselt seda ei õpeta. Lisaks jõuab uuel aastal erasponsorite abil kõikidesse Eesti koolidesse ka„Rikkaks saamise õpik” uus versioon (kokku 5000 õpikut). ”Loodetavasti aitab see ka finantsharidusele kaasa,” märkis ta.

”Tahaksin uueks aastaks kaasmaalastele soovida rohkem ettevõtlikust ja julgust luua oma põhitöö kõrvale lisasissetulekuallikaid. Eestis on ettevõtlusega alustamine tehtud imelihtsaks ja patt on seda mitte kasutada. Nii on ka oluliselt lihtsam leida raha investeerimiseks ja 50% klubiga liitumiseks,” rääkis Roosaare uue aasta ootustest.