Kovalenkole kuulub 22,92% BLRT Grupi aktsiatest, Mihhail Gnidinile 16,34% aktsiatest. Neile kuuluva osaluse väärtus on Äripäeva hinnangul 170 miljonit eurot. On vähetõenäoline, et Veljo Kuuse juhitaval Brave Capitalil on võimalik nii suurt summat välja käia. Kuuse firma käes praegu 1% BLRT aktsiatest. Brave Capitaliga seotud investorid tulid BLRT Grupi omanikeringi sel aastal, kui ostsid ettevõtte NSC Investments. Selle firma varade hulka kuulusid ka BLRT Grupi aktsiad. Kuusk ütles pärast tehingut, et nende omanduses on natukene alla 1% BLRT Grupi aktsiatest. Eile ilmunud Äripäeva Rikaste TOP 500 metoodika kohaselt on 1% BLRT Grupi aktsiate väärtus 4,3 miljonit eurot. Kui keegi BLRT Grupi aktsionäridest otsustab oma osaluse müüa, on eelisostuõigus teistel aktsionäridel. Bermani leeris olevad aktsionärid on veendunud, et Kuuse juhitav firma sai BLRT Grupi omanikeringi seda tingimust rikkudes ja seetõttu ei tohiks üldse Eesti suurima tööstuskontserni omanikeringi kuuluda. Seega pole ka ettevõtte käivitatud aktsiate kokkuostu aktsioon seaduslik, kirjutab
.

Pärast osaluse omandamist on Kuusega seotud investorid astunud aga mitu Bermani jaoks tülikat sammu, mille eesmärgiks võib olla lihtsalt soetatud 1% suuruse osaluse võimalikult kallim müük Bermanile. Näiteks avaldasid nad Äripäevas reklaami, milles teatasid, et hakkavad ostma kokku BLRT Grupi aktsiaid. Järgmise sammuna tegi Kuusk koos BLRT Grupi aktsionäride Mihhail Gnidini ja Valeri Kovalenkoga BLRT Grupi juhatusele pöördumise, milles nõutakse hiljemalt 1. novembriks aktsionäride erakorralise koosoleku korraldamist. Ühtlasi edastati juhatusele ligikaudu paarkümmend küsimust ettevõtte käekäigu ja plaanide kohta, millele soovitakse koosoleku käigus vastuseid saada.

Kuusk ütles Äripäeva venekeelsele nädalalehele Delovõje Vedomosti, et NSC Investmentsi poole on pöördunud suur hulk BLRT aktsionäre, kes soovivad oma aktsiad maha müüa. Nende hulgas olid ka Gnidin ja Kovalenko. "Meil ja teistel aktsionäridel oli ettevõtte juhtkonnale küsimusi," rääkis Kuusk. Ta ei ole nõus väitega, et eelisostuõigusest tulenevalt ei tohiks nemad BLRT Grupi aktsiaid kokku osta. "Kui uued investorid oleksid võõrad, siis nende suhtes kehtiks ostueesõiguse nõue. Kuna NSC Investments on juba BLRT aktsionär, ei pea me ostueesõiguse nõuet täitma ja saame teistelt aktsionäridelt nende aktsiad ära osta," selgitas Kuusk.

Berman on varem omanikevahelist tüli kommenteerides öelnud, et dividendide nõudmine on suitsukate ja vähemuses olevate BLRT Grupi aktsionäride eesmärk on Eesti võimsaim tööstuskontsern vaenulikult üle võtta. Vastaspool on süüdistanud aga Bermanit, et see juhib BLRT Gruppi nagu oma perefirmat ega arvesta väikeinvestorite huvidega.