Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul on reisijad tulnud hästi kaasa soovitustega oma sõiduaegu planeerida väiksema nõudlusega väljumistele. „See on võimaldanud meil reisijaid sujuvalt ja mõistlike ooteaegadega teenindada, operatiivsust suurendavad veelgi Kuivastu-Virtsu liinil kaks abilaeva Koguva ja Harilaid, mis käivituvad koheselt nõudluse suurenedes ja seda kogu nädala lõikes. Järjekordade tekkimisel alustavad kõik neli laeva sõitmist vabagraafikul, mis on samuti täiendav ressurss,” rääkis Hiiuväin.

Õigustanud on ennast ka broneeringumahtude ümberjaotamine tippaegadelt väiksema intensiivsusega sõiduaegadele, mis võimaldab tippajal üldjärjekorda kiiremini teenindada ning samuti lihtsustab reisimist. Käesoleval suvel nii Kuivastu kui Virtsu sadamakassasse täiendavalt ehitatud kolmas piletimüügikoht on aidanud teenindust kiirendada.

Hiiuväin ütles, et Rohuküla-Heltermaa liinil on nõudlus hüppeliselt kasvanud ning raskuskese on paratamatult langenud Rohuküla-Heltermaa liinile. „Palume reisijatel arvestada ning mõistvalt suhtuda sellesse, et Hiiumaale nädalavahetuseks sõitmine on seotud järjekordadega reede pealelõunal ja pühapäeval. Võimalusel palume sõiduaegu planeerida väljapoole tippaega,” lausus Hiiuväin. Väinamere Liinid on graafikusse lisanud täiendavad reisid Rohuküla ja Heltermaa sadamatest reedeti ja pühapäeviti kell 24.00 ning vajadusel teevad laevad Ofelia ja St. Ola veel täiendavalt ühe reisi.

Eelmisel aastal teenindas Saaremaa Laevakompanii Õlletoobri nädalavahetusel reedest esmaspäevani Kuivastu-Virtsu liinil 37 018 reisijat ja 12 021 sõidukit, Rohuküla-Heltermaa liinil 13 777 reisijat ja 3970 sõidukit. Saaremaa ja mandri vahelisel liinil on Õlletoobri nädalavahetus jaanipäeva kõrval aasta jooksul kõige reisijaterohkem, tänavusel jaanipäeva nädalavahetusel kolmapäevast esmaspäevani teenindas Väinamere Liinid Kuivastu-Virtsu liinil 45 654 reisijat ja 14 510 sõidukit ning Rohuküla-Heltermaa liinil 17 821 reisijat ja 5020 sõidukit.