"See dokument, mida komisjon ühe Eesti eriteenistuse käest sai, on küll riigisaladusega kaetud, kuid samas ei sisaldanud midagi sellist, mida me ei oleks juba teadnud või mis ei oleks saanud kirja nii riigikontrolli kui meie komisjoni raportisse," räägib Vakra Ärilehele.

Ühtlasi rõhutab Vakra, et nii riigikontroll kui tema juhitud erikomisjon jõudsid sisuliselt Vene piiri taha, aga mitte kaugemale. See tähendab, et need andmed, kes võttis ja kuidas jagati Venemaal välja võetud 32,3 miljonit dollarit VEB Fondist "lahti külmutatud" raha ei tea ükski Eesti eriteenistus.

"Samas on see info ilmselt väga hästi teada Vene luurel. Mulle räägiti korduvalt uurimiskomisjoni töö vältel, et 2000ndatel aastatel olid Vene eriteenistused olnud väga huvitatud VEB Fondi temaatikast. Tõenäoliselt on neile ka teada, kuidas ja kelle vahel 32,3 miljonit dollarit jagunes," nendib Vakra.

"Mulle tundub, et neil inimestel, kelle kehakeel isegi uurimiskomisjonis küsitlemise ajal reetis, et nad valetavad, peaks olema praegu väga vilets uni. Meie küsisime neid andmeid Vene poolt koos riigikontrolliga, aga me ei saanud neid. Järelikult on osa meie komisjonis käinud inimesi jätkuvalt Vene eriteenistuste meelevallas, neid saab VEB-i teemaga šantažeerida," lisab Vakra.