"Täna saime selgeks selle, et Vahur Kraft ei välista, et Eesti Panga audit on õige ja et see kiri võib olla tõesti valede andmetega," kommenteeris Vakra Vahur Krafti antud tunnistusi täna riigikogu VEB Fondi uurimiskomisjonis.

"Kui Vahur Kraft väitis varasemalt, et see kiri on õigete andmetega, siis täna ta tõepoolest möönis, et on võimalik, et keegi on talle pahatahtlikult esitanud valed numbrid ja tema on heauskselt selle kirja ainult allkirjastanud. Meie ülesanne on tema väidet kontrollida," selgitas Vakra.

Komisjoni esimees ei hakanud spekuleerima,kas Kraft rääkis siinkohal tõtt. "Eriti arvestades seda, et Vahur Krafti osas on algatatud kriminaalmenetlus seoses sellega, et ta tõi komisjoni valeandmed. Meil on prokuratuuriga kokkulepe, et seda teemat me rohkem ei kommenteeri."

Vakra ütles, et selle inimesega on kohtutud, kes Kraftile võltsitud kirja andis ja miks ta seda tegi, saab lugeda raportist, mis avaldatakse 18. juulil. "Kuid konkreetseid erinevusi on nii Krafti ja selle isiku väidetes kui ka mõtetes," lisas ta.