Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Välisinvesteeringute Agentuuri direktor Andrus Viirgi sõnul on nõukoja põhirolliks nõuandev tegevus, eriti tagasiside andmine agentuuri senisele tööle ja Eesti investeerimiskliima olukorrale ning soovituste andmine EIA uute tegevussuundade ja strateegiate väljatöötamisel.

"Esimesel töökohtumisel tõdes nõukoda, et Eesti majanduslik olukord on murrangufaasis ning et investeeringutest ja poliitilise sihi valikust oleneb, kas Eesti on 10 aasta pärast tehnoloogiliselt arenenud `know-how` maa või hoopiski odava massitoodangu riik," märkis Viirg.

Nõukoja järgmisel koosolekul detsembris on kavas arutada EIA 2002. aasta tegevusplaani, teatas ETAle Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse PR-juht Aili Ohlau.

EIA kümneliikmelise nõukoja liikmed on lisaks Valdo Randperele ja Jüri Sakkeusele ka majandusministeeriumi nõunik Maria Alajõe, NRG Eesti direktor Hillar Lauri, Tallinna Sadama asepresident Erik Sakkov, KPMS suhtekorralduskonsultant Ulli Sats, vandeadvokaat Aku Sorainen, JOT Automation Eesti president Pekka Törmikoski, IT konsultant Linnar Viik ja rahandusministeeriumi nõunik Madis Üürike.