Balti Laevaremonditehas esitas oma tütarfirma UMEKS kaudu pakkumise pankrotistunud AS Valga Külmutusvagunite Depoo (VKD) pankotivara ostuks. Koostöös ERTSiga on kavas ettevõte saneerida ja selle tegevust laiendada.

BLRTs valminud äriplaan näeb ette depoos raudteevagunite remonti, milleks UMEKSil on varasem kogemus ja tegevusluba olemas.

Äriplaani järgi säilib töö kõigile praegu ettevõttes kirjas olevale 86 inimesele ja lähiaastail lisandub veel kuni 30 uut töökohta. See peaks kaasa aitama tööpuuduse vähendamisele kogu Kagu-Eestis, eriti aga Valga linnas.

BLRT strateegiline huvi on käivitada tulevikus Valga depoos ka metallkonstruktsioonide tootmine. Selle plaani õnnestumisel tekib Valgas veel sadakond uut töökohta.

Eelnevale lisaks kvatseb BLRT rajada depoo territooriumile tööstusgaaside, keevitusseadmete ja metalli regionaalse müügikeskuse, mis tekitab samuti uusi töökohti.

BLRT tellimusel tehtud turu-uuringud näitavad, et nii vagunite remondi kui metallkostruktsioonide järele on Eestis suur vajadus.